Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Ευρωσκεπτικιστές εναντίον Μερκελιστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωσκεπτικιστές εναντίον Μερκελιστών

Αντιπαράθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πρόσωπο του οποίου άσκησε κριτική, στην ΕΕ είχε νωρίτερα σήμερα ο γνωστός Βρετανός ευρωσκεπτικιστής ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ. Ο κ. Φάρατζ, γνωστός για τον προκλητικό και απερίφραστο τρόπο με τον οποίο εκφράζεται, απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ευρωβουλή, είπε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Σαμαράς δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό και του πρότεινε να μετονομάσει το κόμμα του από "Νέα Δημοκρατία" σε "Μη Δημοκρατία", καθώς, όπως είπε, "η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένο έλεγχο" και πως "έχετε παραδώσει τη δημοκρατία".

//www.youtube.com/embed/MYn0lTeFNV4?rel=0

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Νάιτζελ Φάρατζ:

"Λοιπόν, θα πρέπει να σας συγχαρώ κε Σαμαρά, που απογειώνετε την ελληνική προεδρία με μία τέτοια φαντασμαγορική έναρξη. Η επιτυχής διαπραγμάτευση που καταφέρατε μέσα σε μία νύχτα, στο πλαίσιο του τριμερούς διαλόγου για την Οδηγία για της Αγορές Χρηματοπιστωτικών Μέσων, είμαι σίγουρος ότι θα τους δούμε να χορεύουν στους δρόμους της Αθήνας, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η χώρα σας, έπειτα από τις σχετικές, πτωχές συμβουλές της Goldman Sachs, μπήκε σε ένα νόμισμα που ποτέ δεν ήταν κατάλληλο για αυτήν, ανεξαρτήτως του ότι 30% του πληθυσμού σας είναι άνεργοι, ότι 60% της νεολαίας είναι άνεργη, ότι το νεοναζιστικό κόμμα προελαύνει, του ότι σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση στην γερμανική πρεσβεία.

Όχι, μην ανησυχείτε για όλα αυτά, επειδή ο τριμερής διάλογος για την προαναφερθείσα Οδηγία στέφθηκε με επιτυχία. Και, με πολλούς τρόπους, συνοψίζει τις δύο πλευρές της Ευρώπης: Την Ευρώπη για την οποία έχει γίνει συζήτηση εδώ μέσα, από τους ονειροπόλους που θέλουν να επιβάλλουν μία νέα ένωση των Πολιτειών της Ευρώπης με ταυτότητα και νόμισμα, και τον πραγματικό κόσμο, εκεί έξω.

Και έρχεστε εδώ, κε Σαμαρά και μας λέτε ότι εκπροσωπείτε την κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού; Λοιπόν, λυπάμαι, αλλά δεν είστε υπεύθυνος της Ελλάδας, και σας προτείνω να μετονομάσετε το κόμμα σας – τώρα λέγεται "Νέα Δημοκρατία", σας προτείνω να το ονομάσετε "Μη Δημοκρατία".

Επειδή η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένο έλεγχο. Δεν μπορείτε να πάρετε αποφάσεις, βρίσκεστε υπό διάσωση και έχετε παραδώσει τη δημοκρατία, το πράγμα που εφηύρε η χώρα σας εξ αρχής.

Και δεν μπορείτε να παραδεχθείτε ότι το να μπείτε στο ευρώ ήταν λάθος – φυσικά, ο κ. Παπανδρέου το έκανε, δεν το έκανε; Ο όδιος είπε μάλιστα ότι θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, και μέσα σε 48 ώρες, η ανίερη τριάδα (τρόικα) που τώρα διευθύνει αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον απομάκρυνε και τον αντικατέστησε από μία πρώην μαρινέτα – εργαζόμενο της Goldman Sachs.

Τώρα διευθυνόμαστε από μεγάλες επιχειρήσεις, μεγάλες τράπεζες και στο πρόσωπο του κου Μπαρόζο, από μεγάλους γραφειοκράτες.

Και στην πραγματικότητα, αυτό είναι και η ουσία των επερχόμενων Ευρωεκλογών. Θα είναι μία μάχη των εθνικών δημοκρατιών εναντίον της γραφειοκρατίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ό,τι κι αν πείτε σε αυτήν την αίθουσα, ο κόσμος εκεί έξω δεν θέλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, θέλουν μια Ευρώπη κυρίαρχων κρατών, που να συναλλάσσονται και να εργάζονται από κοινού.

Και πιστεύω ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές θα σηματοδοτήσουν μία καμπή. Μέχρι τώρα, ο καθένας έχει σκεφθεί όσο κι αν δεν τους αρέσει, για την ανάπτυξη της ΕΕ ότι ήταν αναπόφευκτο. Αυτός ο μύθος του αναπόφευκτου θα συντριβεί από τις ευρωεκλογές του τρέχοντος έτους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL