Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: Ο προϋπολογισμός της ΕΕ στερείται προσανατολισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: Ο προϋπολογισμός της ΕΕ στερείται προσανατολισμού

Πυρά για το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής της ΕΕ αναφορικά με το Ταμείο ανάκαψης εξαποέλυσε ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Zαν-Κλωντ Γιουνκέρ τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ «στερείται προσανατολισμού». 

«Σε πολλούς τομείς θα διατίθενται τώρα λιγότερα χρήματα», δήλωσε ο Zαν-Κλωντ Γιουνκέρ αναφορικά με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, μιλώντας στην ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων «T-Online» και πρόσθεσε ότι «αν τον συγκρίνω με τον τελευταίο πολυετή προϋπολογισμό της Κομισιόν την άνοιξη του 2018, τα χρήματα περικόπτονται πια και μάλιστα (τα χρήματα) των εκπαιδευτικών ανταλλαγών του προγράμματος Erasmus, της υγείας, της έρευνας, της άμυνας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενοχλήθηκε από τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις στη σύνοδο, διότι δημοσιοποιήθηκαν πολλές αντιπαραθέσεις. «Είναι αυτή η νέα άποψη για τη διαφάνεια να δημοσιοποιείται δηλαδή αμέσως κάθε βαριά φράση η οποία ανταλάσσεται; Ωστόσο, δεν ήταν ένα ειδικό φαινόμενο αυτής της συνόδου κορυφής το ότι υπάρχουν δηλαδή ορισμένοι οι οποίοι αποκλίνουν. Το κάνουν αυτό ώστε να μπορούν να πρoσέξουν στην πατρίδα τους ότι συμμετείχαν και αυτοί στο χορό».

«Αυτή η συμφωνία είναι καλύτερη από καμία συμφωνία» δήλωσε καταλήγοντας ο ίδιος.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL