Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Ιταλία: Ο Σαλβίνι κληρονόμος του… Μπερλινγκουέρ με γραφεία στις Μποτέγκε Οσκούρε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία: Ο Σαλβίνι κληρονόμος του… Μπερλινγκουέρ με γραφεία στις Μποτέγκε Οσκούρε

Του Αργύρη Παναγόπουλου

«Οι αξίες του Μπερλινγκουέρ υιοθετήθηκαν από τη Λέγκα», τόνισε ο Σαλβίνι, εκτιμώντας ότι «οι αξίες μιας κάποιας αριστεράς που ήταν του Μπερλινγκούερ, οι αξίες της εργασίας, των μικροβιοτεχνών, υιοθετήθηκαν από τη Λέγκα. Εάν το Δημοκρατικό Κόμμα έκλεισε τις Μποτέγκε Οσκούρε και η Λέγκα τις ανοίγει ξανά είμαι ικανοποιημένος, είναι ένα καλό μήνυμα».

«Το Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται σε απόγνωση. Η Φόρτσα Ιτάλια και ο Μπερλουσκόνι δεν θα μπουν στην κυβέρνηση», τόνισε ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, για να παγώσει τους δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες της Ιταλίας υπογραμμίζοντας ότι η Λέγκα θα ανοίξει τα γραφεία μιας κομματικής οργάνωσής της εκεί που το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το PCI, είχε μεταπολεμικά τα κεντρικά του γραφεία, στην οδό Μποτέγκε Οσκούρε.

«Ντροπή σου», του απάντησε από τα κοινωνικά δίκτυα ο Εμανουέλε Μακαλούζο, ιστορικό και ηγετικό στέλεχος του PCI. «Ντροπή σου, ο Μπερλινγκουέρ ήταν κομμουνιστής. Ο γραμματέας του PCI ήταν διεθνιστής, ένας που έβαλε την χώρα μπροστά σε πολύ σημαντικά θέματα. Δεν φθάνει να έχεις τα γραφεία του κόμματος στην οδό Μποτέγκε Οσκούρε, για να φθάσεις να λες ορισμένα πράγματα. Ο Σαλβίνι είναι ο άνθρωπος της ακροδεξιάς», τόνισε ο Μακαλούζο.

Ο Σαλβίνι είχε πραγματοποιήσει προ καιρού εκδήλωση με τη Λε Πεν κοντά στα γραφεία του Ιταλικού Κομμουινστικού Κόμματος προσπαθώντας και τότε να εμφανιστεί ως κληρονόμος των λαϊκών διεκδικήσεων και της ιστορίας του μεγαλύτερου κομμουνιστικού κόμματος της Δύσης. 

Τη στιγμή που ο αρχηγός της Λέγκας εμφανιζόταν ως ο προστάτης των εργαζομένων η Ιταλική Ακτοφυλακή προχωρούσε στην κατάσχεση μέχρι νεωτέρας του πλοίου Sea Watch 3 της γερμανικής ΜΚΟ Sea Eye στο λιμάνι του Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας εφαρμόζοντας τα  διατάγματα του... Σαλβίνι για την ασφάλεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL