Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Γερμανία: Εκτός νόμου η νεοναζιστική οργάνωση «Αετός του Βορρά» - Nordadler
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γερμανία: Εκτός νόμου η νεοναζιστική οργάνωση «Αετός του Βορρά» - Nordadler

Του Αργύρη Παναγόπουλου 

Η Γερμανία έθεσε εκτός νόμου τη νεοναζιστική οργάνωση «Αετός του Βορρά» - Nordadler, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες σε τέσσερα κρατίδια. Η οργάνωση δραστηριοποιείται κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα.

«Από το πρωί ραγματοποιούνται έρευνες σε τέσσερα κρατίδια Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν θέση ούτε στο Διαδίκτυο», υπογράμμισε από το Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Στέβε Άλτερ. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, οι έρευνες της αστυνομίας πραγματοποιούνται στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, τη Σαξονία, το Βρανδεμβούργο και την Κάτω Σαξονία.

Η ομάδα υπογράφει επίσης με το όνομα «Λαϊκή Φυλετική Επανάσταση - Revolution Völkische», «Λαϊκή Φυλετική Νεολαία - Völkische Jugend», «Λαϊκή Φυλετική Κοινότητα  - Völkische Gememeinschaft" και «Λαϊκή Φυλετική Αναγέννηση - Reinaissance Völkische», με το συνθετικό «völkisch», που είναι μια λέξη που αναφέρεται στους ανθρώπους ως φυλετική και εθνική ταυτότητα.

Τα μέλη της οργάνωσης δηλώνουν οπαδοί του Χίτλερ και άλλων σημαντικών εκπροσώπων του ναζιστικού καθεστώτος και χρησιμοποιούν τα σύμβολα και τη γλώσσα που χαρακτηρίζει τον Εθνικό Σοσιαλισμό.

Η οργάνωση, με ένα ισχυρό αντισημιτικό προφίλ, σχεδίαζε επίσης ένα εθνικό σχέδιο κοινωνικής προσέγγισης στις αγροτικές περιοχές.

Ο αρχηγός του «Αετού του Βορά - Nordadler» είχε επίσης εκφράσει σε μια ανοιχτή ομάδα της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων του Telegram την υποστήριξή του στην επίθεση τον περασμένο Οκτώβριο εναντίον μιας συναγωγής στο Χάλε που πραγματοποιήθηκε από έναν 28χρονο Γερμανό πολίτη που προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν ναό και μετά την αποτυχία του σκότωσε δύο άτομα στο δρόμο και ένα σε κατάστημα γρήγορου φαγητού.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο  Ntv, η οργάνωση είναι σχετικά νέα, αφού δραστηριοποιείται μόνο για τρία χρόνια, αλλά η Εισαγγελία ερευνά πέντε από τα μέλη της για δύο χρόνια.

Η απαγόρευση της λειτουργίας του «Αετού του Βορρά - Nordadler» είναι η εικοστή που έχει ληφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και η τρίτη από την αρχή του έτους εναντίον μιας ακροδεξιάς ομάδας.

Τον Ιανουάριο το υπουργείο Εσωτερικών είχε θέσει εκτός νόμου τη νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18» και τον Μάρτιο την πργάνωση «Geeinte deutsche Völker und Stämme» (Ηνωμένοι λαοί και φυλές της Γερμανίας), που συνδέεται με τους κύκλους του Reichsburger, (Πολίτες του Ράιχ), ένα ακροδεξιό κίνημα που δεν αναγνωρίζει την κυριαρχία της σημερινής Γερμανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL