Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Π. Ιγκλέσιας κατά Λαϊκού Κόμματος: Συνεργάζονται με τους ακροδεξιούς Αυστρίας και Ολλανδίας για να επιβάλλουν μνημόνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ιγκλέσιας κατά Λαϊκού Κόμματος: Συνεργάζονται με τους ακροδεξιούς Αυστρίας και Ολλανδίας για να επιβάλλουν μνημόνια

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης και επικεφαλής του Unidas Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας κατηγόρησε από το βήμα της βουλής το δεξιό Λαϊκό Κόμμα και τον ηγέτη του Κασάδο ότι «προδίδουν την Ισπανία», γιατί «συνεργάζονται με την αυστριακή και ολλανδική ακροδεξιά» για να καταφέρουν να επιβάλλουν «όρους και προϋποθέσεις» στην οικονομική βοήθεια της ΕΕ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού με στόχο « την υποχρεωτική εφαρμογή νέων περικοπών» και μνημονίων.

«Οι ευρωπαϊκοί πόροι ανάκαμψης δεν αποτελούν μια λευκή επιταγή στην κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ούτε στα κομμουνιστικά καπρίτσια του Πάμπλο Ιγκλέσιας», είχε προειδοποιήσει προηγούμενα η Ντολόρς Μοντσεράτ, η εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέρνοντας στη μνήμη μας την ανάλογη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας όταν η ελληνική κυβέρνηση προσπαθούσε να δώσει την χώρα καις τους ανθρώπους της από την οικονομική κρίση.

«Τα χρήματα που θα έρθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι για να πραγματοποιήσει το πρόγραμμά του το Podemos, αλλά για να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους οι ισπανικές ιδιωτικές εταιρείες. Το επιπλέον δημόσιο χρέος από την Ευρώπη δεν θα χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή στην Ισπανία  βολιβαριανών πολιτικών, αλλά για την οικονομική σύγκλιση της Ισπανίας με τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς.

«Το Λαϊκό Κόμμα δεν είναι διατεθειμένο να επιστέψει την χρηματοδότηση των ψεύτικων υποσχέσεων του Podemos με τα χρήματα της ΕΕ», προειδοποίησε από τις σελίδες της El Pais ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Ιγκλέσιας απαντώντας από το βήμα της βουλής σε επερώτηση του δεύτερου στην ιεραρχία του Λαϊκού Κόμματος Τεοντόρο Γκαρθία Εχέα, τόνισε ότι η δεξιά προχωρά σε «συνεχείς προβοκάτσιες» και «είναι ικανή να κάνει τα πάντα για να ανακτήσει την εξουσία, που νομίζει ότι τις ανήκει ως θεϊκό δικαίωμα».  

Το Unidas Podemos και το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχουν καταγγείλει το τελευταίο διάστημα ότι οι εκπρόσωποι του Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα της ισπανικής κυβέρνησης επαναλαμβάνοντας ότι η όποια οικονομική βοήθεια της ΕΕ προς την Ισπανία θα πρέπει να δοθεί με την προϋπόθεση δεσμεύσεων για… μεταρρυθμίσεις.

Το Unidas Podemos και το Σοσιαλιστικό Κόμμα υπογράμμισαν ότι θα πρέπει να επανεξετάσουν την κυβερνητική συμφωνία και τον προϋπολογισμό με βάση τα νέα δεδομένα της πανδημίας και ότι θα πρέπει να αναζητήσουν μια ευρύτερη συναίνεση στη βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Unidas Podemos Πάμπλο Ετσενίκε υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών θεσμών» και τα «πακέτο των κινήτρων για την οικονομία, που θα αφορούν τα δάνεια και τις επιχορηγήσεις» για να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για τη διαχείριση των επιπλέον πόρων στήριξης της κοινωνίας από την κυβέρνηση.

«Το Λαϊκό Κόμμα ευθυγραμμίζεται στην Ευρώπη με το κλαμπ των νοσταλγών της Τρόικας, του οποίου ηγείται η Ολλανδία, ένας φορολογικός παράδεισος. Το πρόγραμμά τους είναι απλό, λιγότεροι πόροι, περισσότερα δάνεια, αποπληρωμή τους πριν από το 2027, άνθρωποι στα μαύρα και επιστροφή του Συμφώνου Σταθερότητας. Ανάμεσα στο δημόσιο χρέος και τους ανθρώπους το Λαϊκό Κόμμα επιλέγει το δημόσιο χρέος», τόνισε στη δημόσια ισπανική τηλεόραση TVE η επικεφαλής του Podemos στην Ευρωβουλή Μαρία Εουχένια Ροντρίγκεθ Ραλόπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL