Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Ισπανία: Επαναλειτουργεί το μουσείο Γκούγκενχαϊμ μετά το lockdown
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία: Επαναλειτουργεί το μουσείο Γκούγκενχαϊμ μετά το lockdown

Το μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Μπιλμπάο έγινε σήμερα το πρώτο μεγάλο μουσείο που άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στην Ισπανία, όπου η άρση του lockdown επιτρέπει πλέον στο 70% του πληθυσμού να επωφεληθεί από τις παραλίες και τα εστιατόρια.

Διάσημο για τις ελικοειδείς καμπύλες του κτιρίου που σχεδιάσθηκε από τον αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι, το Γκούγκενχαϊμ στη Χώρα των Βάσκων άνοιξε και πάλι με μειωμένο ωράριο, ανέφερε το μουσείο στον ιστότοπό του.

Όλα τα μουσεία της Ισπανίας είχαν κλείσει στα μέσα Μαρτίου μετά την εφαρμογή lockdown λόγω κορωνοϊού που ήταν από τα πιο αυστηρά στον κόσμο, σε μια χώρα που είναι μεταξύ αυτών που έχουν θρηνήσει τους περισσότερους νεκρούς από την πανδημία, (πάνω από 27.000 θανάτους).

Με την επιβράδυνση της επιδημίας, η Ισπανία άρχισε πριν από εβδομάδες μια σταδιακή άρση του lockdown που είναι διαφορετική ανάλογα με την περιφέρεια και ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ελπίζει να έχει ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου.

Αυτή η άρση του lockdown επιτρέπει στα μουσεία να επαναλειτουργήσουν με το 30% ή το 50% των επισκεπτών που μπορούν να δεχθούν. Όμως στη Μαδρίτη, τα δύο μουσεία με τις περισσότερες επισκεψεις στη χώρα, το Πράδο και το Βασίλισσα Σοφία, δεν θα ανοίξουν και πάλι παρά το Σάββατο.

Με την είσοδο σήμερα νέων επαρχιών στη δεύτερη φάση της άρσης του lockdown, 70% των Ισπανών βρίσκονται πλέον σ' αυτή τη φάση, που επιτρέπει το άνοιγμα των παραλιών για κολύμπι ή των εστιατορίων, τα οποία στη φάση 1 επιτρεπόταν να λειτουργούν μόνο στους υπαίθριους χώρους που ενδεχομένως διέθεταν.

Η φάση 2 επιτρέπει επίσης την επαναλειτουργία των κινηματογράφων, των θεάτρων και των εμπορικών κέντρων, πάντα με περιορισμένη προσέλευση.

Όμως η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη, οι πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, βρίσκονται ακόμη στη φάση 1, στην οποία εισήλθαν τελευταίες την περασμένη Δευτέρα μαζί με ένα μεγάλο τμήμα της κεντρικής περιφέρειας Καστίλλης και Λεόν.

Αυτή η φάση 1 επέτρεψε να ανοίξουν οι υπαίθριοι χώροι των εστιατορίων και των καφέ, τα μικρά καταστήματα, οι βιβλιοθήκες και τα ξενοδοχεία, αλλά χωρίς τους κοινόχρηστους χώρους.

Πιο προχωρημένα, τα μικρά νησιά των αρχιπελάγων των Καναρίων και των Βαλεαρίδων εισήλθαν σήμερα στην τρίτη και τελευταία φάση, η οποία επιτρέπει το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων των μπαρ, καθώς και των καζίνο και των χώρων αναψυχής, όπως οι ζωολογικοί κήποι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL