Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ισπανία: Αύξηση των περιστατικών ενδοικογενειακής βίας

Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Ισότητας, ο αριθμός των τηλεφωνημάτων στην ειδική γραμμή βοήθειας αυξήθηκε κατά 12,4% τις πρώτες δύο εβδομάδες του περιορισμού σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ οι διαδικτυακές συνομιλίες στην ίδια υπηρεσία αυξήθηκαν κατά 270%

Οι κλήσεις στη γραμμή βοήθειας που έθεσε σε λειτουργία η ισπανική κυβέρνηση για τα θύματα έμφυλης βίας αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες που ισχύει η κατάσταση περιορισμού έκτακτης ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ο αριθμός των τηλεφωνημάτων αυξήθηκε κατά 12,4% τις πρώτες δύο εβδομάδες του περιορισμού σε σύγκριση με το αντίστοιχο δεκαπενθήμερο πέρυσι, ενώ οι διαδικτυακές συνομιλίες στον ιστότοπο της γραμμής βοήθειας αυξήθηκαν κατά 270%, ανέφερε το υπουργείο Ισότητας.

Η Ισπανία, όπως και πολλές άλλες χώρες, εισήγαγε αυστηρούς περιορισμούς κυκλοφορίας των πολιτών προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, ενώ είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, με 9.053 νεκρούς.

Η ισπανική κυβέρνηση ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία προτρέποντας τις γυναίκες να καλούν στη γραμμή βοήθειας. «Είμαστε εδώ για εσάς», αναφέρεται σε μια αφίσα με τον αριθμό 016 της γραμμής βοήθειας.

Αν και οι περισσότεροι εργαζόμενοι πρέπει να μένουν στο σπίτι, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως όλες οι υπηρεσίες που βοηθούν γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας θα παραμείνουν ανοικτές.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τα παιδιά θα στεγαστούν σε ξενοδοχεία, αν δεν υπάρχει χώρος στα κέντρα όπου συνήθως μπορούν να τα φιλοξενήσουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο