Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Προετοιμάζεται να μπει στο βελγικό χρηματιστήριο / Βιοχάλκο: Αλλαγή έδρας με δύο συγχωνεύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προετοιμάζεται να μπει στο βελγικό χρηματιστήριο / Βιοχάλκο: Αλλαγή έδρας με δύο συγχωνεύσεις

Την είσοδο της Βιοχάλκο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών προετοιμάζει, με γοργούς ρυθμούς, η βελγική εταιρεία Cofidin, δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ελληνικής εταιρείας μετά τους αδελφούς Νίκο και Ευάγγελο Στασινόπουλο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας L' Echo, η αλλαγή της έδρας της Βιοχάλκο θα περιλαμβάνει δύο συγχωνεύσεις, μία μεταξύ βελγικών εταιρειών και μια διασυνοριακή. Η πρώτη συγχώνευση αφορά τη βελγική Cofidin και την επίσης βελγική θυγατρική της Βιοχάλκο. Στη συνέχεια θ' ακολουθήσει η διασυνοριακή συγχώνευση, δηλαδή της νέας βελγικής εταιρείας που θα δημιουργηθεί, η οποία θ' απορροφήσει την ελληνική μητρική εταιρεία. Οι δύο διαδικασίες θα ολοκληρωθούν με μία ημέρα διαφορά.

Η εισαγωγή της Βιοχάλκο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών θα πραγματοποιηθεί πριν από αυτές τις δύο συγχωνεύσεις, έτσι ώστε τόσο οι μέτοχοι της Cofidin όσο και της ελληνικής Βιοχάλκο θα πάρουν μετοχές απευθείας εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

Η νέα Βιοχάλκο θα είναι βελγική εταιρεία, στην οποία η παρουσία των Βέλγων θα είναι σημαντική, μολονότι οι αδελφοί Στασινόπουλοι θα διατηρήσουν τον έλεγχό της.

Η καθαρή αξία του ενεργητικού της Cofidin υπολογίζεται στα 256 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή της μητρικής Βιοχάλκο ανέρχεται στο 1,09 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά δίνουν μια τιμή της τάξης των 5,49 ευρώ ανά μετοχή, σημαντικά υψηλότερη από την τρέχουσα τιμή της μετοχής στην Αθήνα, η οποία, την περασμένη Παρασκευή, ήταν στα 4,33 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL