Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Ιταλία: Δεκαπέντε χιλιάδες «σαρδέλες» πολιόρκησαν το Σαλβίνι στη Μπολόνια – Αντλίες εναντίον των αντιφασιστικών Κοινωνικών Κέντρων (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία: Δεκαπέντε χιλιάδες «σαρδέλες» πολιόρκησαν το Σαλβίνι στη Μπολόνια – Αντλίες εναντίον των αντιφασιστικών Κοινωνικών Κέντρων (VIDEO)

Του Αργύρη Παναγόπουλυο

«Κόκκινη κάρτα» έδωσε στο Ματέο Σαλβίνι η παλιά «κόκκινη» Μπολόνια, όπου η ομιλία του περιορίστηκε σε ένα στενό περιβάλλον, ενώ στη κεντρική πλατεία της πόλης είχε γίνει το αδιαχώρητο από τουλάχιστον δεκαπέντε χιλιάδες «σαρδέλες» που τραγουδούσαν το Bella Ciao και φώναζαν το σύνθημα «Η Μπολόνια δεν τσιμπάει».

https://www.youtube.com/embed/JpDYQo3XaBg

Δεκαπέντε χιλιάδες «σαρδέλες» που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν από τα κοινωνικά δίκτυα τέσσερα νεαρά άτομα ζητώντας από τους συμμετέχοντες να φέρουν ζωγραφιές με ψάρια, πλακάτ με ζωγραφισμένα ψάρια ή μπλούζες που ψάρια στα σχέδια τους! Στα μπαλκόνια είχαν τοποθετηθεί πολλά πανό εναντίον του Σαλβίνι. Ο αρχικός στόχος των νεαρών οργανωτών ήταν να κατεβάσουν στο δρόμο έξι χιλιάδες άτομα, για να είναι περισσότερα από τα 5.570 άτομα που χωρούσε ο αθλητικός πολυχώρος που θα μιλούσε ο Σαλβίνι. Στο τέλος στη κεντρική «Πιάτζα Ματζιόρε» συγκεντρώθηκαν πάνω από δεδαπέντε χιλιάδες και στη συγκέντρωση των Κοινωνικών Κέντρων πάνω από δύο χιλιάδες άτομα.

Ακόμη και ο πατέρας της υποψήφιας της Λέγκας για την «κόκκινη» Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια Τζιαμπατίστα Μποργκοντζόνι βρισκόταν ανάμεσα στις… σαρδέλες και όχι με το Σαλβίνι και την κόρη του. «Εάν κερδίσει τις εκλογές θα τη συγχαρώ, αλλά θα κερδίσει με λάθος άλογο», τόνισε ο πατέρας της υποψήφιας της Λέγκας.

https://video.corriere.it/video-embed/d6fb136a-0712-11ea-8c46-e24c6a436654?playerType=article&autoPlay=false&playerType=embed&tipo_video=embed_norcs

Ο Σαλβίνι στοχεύει να αλώσει την Εμίλια Ρομάνια μετά την ιστορική νίκη της δεξιάς σε μια από τις πλέον «κόκκινες» Περιφέρειες της χώρας, την Ούμπρια – Περούτζια. Για τον ακροδεξιό και ρατσιστή Σαλβίνι η νίκη του στην Εμίλια Ρομάνια θα αποτελέσει το προοίμιο για να καταλάβει την κυβέρνηση στη Ρώμη, ενώ προσπαθεί να προσεταιριστεί και το ισχυρό συνεταιριστικό κίνημα της Περιφέρειας.

Οι ειρηνικοί διαδηλωτές έδωσαν τη δική τους μάχη για να φθάσουν στο κέντρο της πόλης την Πέμπτη το βράδυ, γιατί λίγο προηγούμενα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αντλίες και δακρυγόνα προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση – διαδήλωση των Κοινωνικών Κέντρων εναντίον της παρουσίας του Σαλβίνι στην πόλη, που φώναζαν ρυθμικά: «Είμαστε όλοι αντιφασίστες». Ένα σύνθημα για να υπενθυμίσουν την αντιστασιακή ιστορία της πόλης και τη σφαγή στον κεντρικό σταθμό της πόλης το 1980 από βόμβα των νεοφασιστών,  

Τα Κοινωνικά Κέντρα κινητοποίησαν πάνω από δύο χιλιάδες ακτιβιστές, που φοβούνται ότι εάν κερδίσει η Λέγκα της περιφερειακές εκλογές θα ξεκινήσει μια μαζική καταστολή εναντίον των κοινωνικών και πολιτικών δραστηριοτήτων τους που είναι ριζωμένες εδώ και δεκαετίες με την πραγματικότητα της Μπολόνια και των άλλων πόλεων της περιφέρειας.  

https://video.corriere.it/video-embed/facb1f0e-0782-11ea-8951-efe1bce1b1d2?playerType=article&autoPlay=false&playerType=embed&tipo_video=embed_norcs

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL