Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Βρετανία: Μία νεκρή από τις σφοδρές βροχοπτώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βρετανία: Μία νεκρή από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Φωτογραφία αρχείου

Νεκρή βρέθηκε σήμερα γυναίκα η οποία σύμφωνα με τις αρχές παρασύρθηκε από τα λασπόνερα, μετά τις σφοδρές καταγίδες στη Βρετανία, όπου έπεσε η βροχή ενός μήνα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε κοντά στις όχθες του ποταμού Ντέργουεντ, κοντά στην πόλη Ντάρλεϊ Ντέιλ στο Ντέρμπισάιρ. «Φαίνεται πως παρασύρθηκε από τα λασπόνερα στο Ρόουσλι και βρέθηκε στο Ντάρλεϊ Ντέιλ», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε εμπορικό κέντρο στο Σέφιλντ τη νύχτα, αφού εγκλωβίστηκαν από τους χείμαρρους λάσπης, ενώ άλλα 100 άτομα διασώθηκαν από κοντινό εμπορικό κέντρο.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των αρχών αφορά έξι περιοχές κοντά στον ποταμό Ντον, στην πόλη Ντονκάστερ, όπου η στάθμη των υδάτων ανήλθε σε επικίνδυνα επίπεδα.

Οι αρχές εξέδωσαν αρχικά προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους προκειμένου να εγκαταλείψουν αμέσως τις εστίες τους, αργότερα, ωστόσο, τους συνέστησαν να παραμείνουν απλά σε επιφυλακή.

Συνολικά, εκδόθηκαν τουλάχιστον 150 προειδοποιήσεις σε όλη τη χώρα όπου η Υπηρεσία Περιβάλλοντος προειδοποίησε για το ενδεχόμενο πλημμυρών.

Η έντονη βροχή προκάλεσε επίσης πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις, με ορισμένες σιδηροδρομικές εταιρίες να εκδίδουν σύσταση προς τους επιβάτες «Μην ταξιδεύετε» σε περιοχές γύρω από το Σέφιλντ και άλλες περιοχές, ενώ πολλοί δρόμοι έκλεισαν.

«Φρικτό να βλέπουμε αυτές τις φοβερές πλημμύρες σε όλον τον Βορρά της Αγγλίας», έγραψε ο Μπόρις Τζόνσον στο twitter. «Ένα ευχαριστώ στο προσωπικό έκτακτης ανάγκης και στους εθελοντές που βοηθούν τις οικογένειες αυτές τις δύσκολες ώρες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL