Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Σε πρόωρες εκλογές τον Δεκέμβριο οδεύει η Βρετανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε πρόωρες εκλογές τον Δεκέμβριο οδεύει η Βρετανία

Προς τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Δεκέμβριο οδεύει η Βρετανία μετά και τη συγκατάθεση των Εργατικών. Ωστόσο, καθώς η ΕΕ οριστικοποιεί την τρίτη αναβολή του διαζυγίου, που επρόκειτο αρχικά να λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου,  το κοινοβούλιο και ψηφοφόροι στη βρετανία παραμένουν διχασμένοι για το πώς, ακόμη και για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν με το Brexit.

Αφού το κοινοβούλιο απέρριψε χθες, το τρίτο αίτημα του Μπ.Τζόνσον για εκλογές, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα προσπαθήσει σήμερα να περάσει από το νομοθετικό σώμα ένα νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.

Για να εγκριθεί αυτό το νομοσχέδιο χρειάζεται απλή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως ο αποκλεισμός ενδεχομένου Brexit χωρίς συμφωνία, υφίσταται και γι ααυτό το λόγω θα υποστηρίξει τη διεξαγωγή εκλογών.

Οι βουλευτές μπορούν να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο του Τζόνσον. Κόμματα της αντιπολίτευσης «κονταροχτυπιούνται» για το ποια μέρα στις αρχές Δεκεμβρίου είναι η καλύτερη για τη διεξαγωγή των εκλογών και για το αν θα επιτραπεί να ψηφίσουν πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι εγκατεστημένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο μεταξύ, η νομοθεσία που θέτει σε εφαρμογή τη συμφωνία του Τζόνσον για το Brexit έχει τεθεί σε αναμονή, καθώς εκκρεμούν οι εκλογές, δήλωσε ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ο οποίος επιβλέπει την κυβερνητική νομοθετική ατζέντα στη Βουλή των Κοινοτήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL