Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Εμ.Μακρόν: Η Βρετανία οφείλει να πληρώσει το τίμημα για οποιαδήποτε απαράδεκτη ενέργεια στο Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμ.Μακρόν: Η Βρετανία οφείλει να πληρώσει το τίμημα για οποιαδήποτε απαράδεκτη ενέργεια στο Brexit

Η Βρετανία θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα, αν αποφασίσει να προχωρήσει σε μια θέση για το Brexit που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τις 27 άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Εάν αποφασίσουν να κάνουν μια κίνηση που είναι συμβατή με αυτό που θα μπορούσε γίνει δεκτό από τους "27", τότε είναι καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοτνας ότι «εάν δε θέλουν να κάνουν καμιά κίνηση ή να κάνουν κάτι που δεν είναι αποδεκτό, τότε θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη».

Σημειώνεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε σήμερα με τον ομόλογό του της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ στη βόρεια Αγγλία σε μια έσχατη προσπάθεια να επαναφέρει μια βρετανική πρόταση για μια συμφωνία για το Brexit που η ΕΕ έχει δηλώσει ότι απέχει μακράν από αυτό που απαιτείται για μια συντεταγμένη αποχώρηση.

Από την άλλη πλευρά, ο Λ.Βαράντκαρ δήλωσε ότι συναντά σήμερα τον Βρετανό ομόλογό προκειμένου να δουν εάν μπορεί να σημειωθεί κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Εδώ, στο Τσεσάιρ στο Ηνωμένα Βασίλειο με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουμε για το Brexit. Ανυπομονώ για μια λεπτομερή συζήτηση για να δούμε εάν μπορούμε να σημειώσουμε κάποια πρόοδο», ανέφερε ο Λ.Βαράντκαρ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL