Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Μήνυμα ανησυχίας θα μεταφέρει στην ΕΕ το Σιν Φέιν, σε συναντήσεις της επικεφαλής του στις Βρυξέλλες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα ανησυχίας θα μεταφέρει στην ΕΕ το Σιν Φέιν, σε συναντήσεις της επικεφαλής του στις Βρυξέλλες

Το εθνικιστικό κόμμα των καθολικών του Σιν Φέιν, που τάσσεται υπέρ μίας παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, και είχε παραιτηθεί από την συγκυβέρνηση με το ενωτικό DUP, που συμπλέει με την γραμμή της κυβέρνησης του Λονδίνου για το Brexit, συμμετείχε σήμερα σε συναντήσεις με εκπροσώπους των επιχειρήσεων, με τους οποίους συζήτησε τις επιπτώσεις στην οικονομία της βόρειας βρετανικής επαρχίας, μετά από την αποχώρηση από την ΕΕ.

Μετά τις συναντήσεις, η Μισέλ Ο' Νιλ δήλωσε ότι το κυρίαρχο μήνυμα ήταν ότι οι συνέπειες θα είναι πολύ σκληρές για τον βορρά, καθώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους και ανησυχούν για την προοπτική της απώλειας θέσεων εργασίας και για την οικονομική κατάρρευση.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα για την οικονομία στο βορρά, άσχετα από το τι λένε το DUP και οποιοσδήποτε άλλος ψευδαισθητικός και θερμός υποστηρικτής του Brexit» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Σιν Φέιν. Όπως επισημαίνεται, η Μισέλ Ο' Νιλ θα ζητήσει στις συνομιλίες στις Βρυξέλλες σταθερότητα σε ότι αφορά στην ανάγκη να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο, να προστατευτεί η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής καθώς και η οικονομία. «Η οικονομία του βορρά δεν μπορεί να αντέξει τον αποκλεισμό από την τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά και αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρουμε δυνατά και καθαρά στην ΕΕ» αναφέρεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL