Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
ΕΕ για Brexit: «Ορόσημο» η σύνοδος κορυφής του Οκτωβρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΕ για Brexit: «Ορόσημο» η σύνοδος κορυφής του Οκτωβρίου

Η Βρετανία κοινοποίησε κάποια τεχνικού χαρακτήρα έγγραφα στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζοντας τις αλλαγές που επιδιώκει στη συμφωνία του Brexit με το μπλοκ και θα καταθέσει επίσημες προτάσεις όταν είναι έτοιμη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Χθες, ο Φινλανδός υπουργός δήλωσε ότι η Βρετανία έχει έως το τέλος του μήνα για να παρουσιάσει τα σχέδιά της.

«Έχουμε τώρα κοινοποιήσει σε γραπτή μορφή μια σειρά από εμπιστευτικά, τεχνικού χαρακτήρα non-papers που αποτυπώνουν τις ιδέες που προωθεί το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

«Θα καταθέσουμε επίσημες γραπτές λύσεις όταν είμαστε έτοιμοι, όχι με βάση μια τεχνητή προθεσμία, και όταν η ΕΕ είναι ξεκάθαρη ότι θα ασχοληθεί εποικοδομητικά με αυτές για να αντικαταστήσουν το backstop».

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε η Βρετανία θα πρέπει να καταθέσει επίσημη πρόταση για την άρση του αδιεξόδου του Brexit, αλλά υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή θα πρέπει να παρουσιαστεί πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Οκτωβρίου, την οποία θεωρεί 'ορόσημο'.

«Εάν δεν υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αυτό δεν αποτελεί προθεσμία, διότι μια προθεσμία υπονοεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Σε αυτή την περίπτωση, όπως έχω επαναλάβει, κάθε μέρα μετράει», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Αναφέραμε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Οκτώβριο ως ορόσημο στο ημερολόγιό μας προκειμένου να προετοιμάσουμε σωστά ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο νωρίτερα σημειώσουμε πρόοδο τόσο το καλύτερο, αλλά δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία να σας δώσω», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL