Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Ισπανία: Ενδεχόμενη στήριξη των Ciudadanos σε κυβέρνηση ανοχής των Σοσιαλιστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία: Ενδεχόμενη στήριξη των Ciudadanos σε κυβέρνηση ανοχής των Σοσιαλιστών

Ο επικεφαλής των Ciudadanos, Αλμπερτ Ριβέρα

Το ενδεχόμενο στήριξης υπό όρους μιας κυβέρνησης ανοχής υπό τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ, εξετάζουν ο ηγέτης των Ciudadanos, Αλμπερτ Ριβέρα και ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο, στην Ισπανία, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα El Mundo.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αλμπερτ Ριβέρα, χωρίς να αναφερθεί στην αποχή, δήλωσε ότι ζήτησε από τον Πάμπλο Κασάδο να προτείνουν από κοινού συμφωνία στον Πέδρο Σάντσεθ, η οποία θα περιλαμβάνει όρους προς τον εντολοδόχο πρωθυπουργό για μη αύξηση των φόρων και για την εκ νέου υπαγωγή της Καταλωνίας στην εξουσία της κεντρικής κυβέρνησης, εάν η τοπική κυβέρνηση απορρίψει την αναμενόμενη ετυμηγορία στην δίκη των στελεχών του αυτονομιστικού καταλανικού κινήματος.

Ο Ά.Ριβέρα είχε αρνηθεί μέχρι σήμερα οποιαδήποτε στήριξη του Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος έχει προθεσμία μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα διεξαχθούν νέες εκλογές στην Ισπανία.

Την ίδια ώρα, ο ασκών χρέη πρωθυπουργού Π.Σάντσεθ κάλεσε τους αντιπάλους του να του επιτρέψουν να σχηματίσει κυβέρνηση, πέντε περίπου μήνες μετά τη διεξαγωγή εκλογών που τον ανέδειξαν νικητή, χωρίς ωστόσο να έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο ίδιος είπε πως θεωρεί ότι δεν υπάρχουν εμπόδια προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός επειδή τα σχέδιά του συμπίπτουν με αυτό που ζητάει ο Ριβέρα, αν και δεν απάντησε ευθέως στην πρότασή του για μια συμφωνία.

Νωρίτερα πηγή του Σοσιαλιστικού Κόμματος είχε δηλώσει πως ο Σάντσεθ απέρριψε τους όρους που είχε θέσει ο Άλμπερτ Ριβέρα προκειμένου να τον υποστηρίξει στην ψηφοφορία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL