Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Ιρλανδός πρωθυπουργός: Η διαφορά μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit είναι πολύ μεγάλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιρλανδός πρωθυπουργός: Η διαφορά μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit είναι πολύ μεγάλη

Η διαφορά μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit παραμένει «πολύ μεγάλη», δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται κάνει νέα προσπάθεια για συμφωνία εξόδου από την ΕΕ, δηλώνοντας μάλιστα «συγκρατημένα αισιόδοξος» για την επίτευξη συμφωνίας

«Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, αλλά θα παλέψουμε ενάντια σε μία μη συμφωνία έως το τελευταίο λεπτό, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα», δήλωσε ο Λ.Βαράντκαρ στον ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

«Ανέκαθεν λέγαμε ότι είμαστε πρόθυμοι να διερευνήσουμε εναλλακτικές λύσεις, αλλά μέχρι στιγμής νομίζω ότι εύλογα μπορεί να πει κανείς πως αυτό που βλέπουμε υπολείπεται κατά πολύ αυτού που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το γραφείο του Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με τον Γιούνκερ τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.

Ο νέος Ευρωπαίος επίτροπος για το Εμπόριο, Φιλ Χόγκαν, δήλωσε σήμερα από την πλευρά του ότι βλέπει «κάποιους λόγους αισιοδοξίας» για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), του οποίου οι 10 βουλευτές στηρίζουν την κυβέρνηση μειοψηφίας του Τζόνσον, άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι κοντά μια συμφωνία, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει η βρετανική επαρχία να αναγκαστεί να αποδεχθεί ρυθμίσεις της ΕΕ μετά το Brexit.

Οι Times αναφέρουν ότι το DUP συμφώνησε να δεχθεί η Βόρεια Ιρλανδία να τηρεί κάποιους κανόνες της ΕΕ μετά το Brexit στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που να αντικαθιστά το ιρλανδικό backstop. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) Σάμι Γουίλσον απέρριψε το δημοσίευμα ως «ανοησίες».

«Δεν θα αποδεχθούμε ένα backstop μόνο για τη Βόρεια Ιρλανδία… Ούτε θα είναι backstop με κάποιο άλλο όνομα. Δεν θα αποδεχθούμε μεμονωμένες ρυθμίσεις που μας αποκόπτουν από το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Γουίλσον στο BBC Radio Ulster.

Το δημοσίευμα των Times απέρριψε και η επικεφαλής του DUP, Αρλίν Φόστερ, με ανάρτησή της Twitter, σημειώνοντας ότι το «Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αποχωρήσει ως ενιαίο κράτος. Ανυπομονούμε να δούμε μια λογική συμφωνία αλλά όχι μία που να διαιρεί την εσωτερική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL