Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Brexit: Εμμένει στην αφαίρεση του ιρλανδικού backstop από κάθε συμφωνία με την ΕΕ ο Μπ.Τζόνσον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Brexit: Εμμένει στην αφαίρεση του ιρλανδικού backstop από κάθε συμφωνία με την ΕΕ ο Μπ.Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι εμμένει στην άποψη ότι το backstop θα αφαιρεθεί από κάθε συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μπ.Τζόνσον έχει δηλώσει ότι θέλει να απαλειφθεί ο μηχανισμός ασφαλείας ως προς τα σύνορα με την Ιρλανδία, το λεγόμενο backstop, που έχει σκοπό να αποφευχθεί η δημιουργία «σκληρών συνόρων» ανάμεσα στη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, χώρα - μέλος της ΕΕ.

«Ελπίζω πραγματικά και επιμένω ότι backstop θα απαλειφθεί καθώς είναι ο μόνος τρόπος να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», είπε ο Μπόρις Τζόνσον σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook.

«Το κρίσιμο πράγμα που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι δεν θα αποδεχθούμε…ένα backstop μόνο για την Βόρεια Ιρλανδία, που απλά δεν λειτουργεί για το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρέπει η χώρα να αποχωρήσει ολόκληρη και να λύσουμε τα προβλήματα του συνόρου της Βόρειας Ιρλανδίας και είμαι απολύτως βέβαιος ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

Ο ίδιος,σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία επανέλαβε την υπόσχεσή του για έξοδο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL