Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Ά.Μέρκελ: Το σχόλιο περί «30 ημερών» για το Brexit έγινε για να υπογραμμισθεί ο λίγος χρόνος που απομένει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ά.Μέρκελ: Το σχόλιο περί «30 ημερών» για το Brexit έγινε για να υπογραμμισθεί ο λίγος χρόνος που απομένει

Δεν έδωσε περιθώριο στη Βρετανία 30 ημέρων για να βρεθεί λύση στο ιρλανδικό «backstop», αλλά για να υπογραμμίσει πόσο λίγος χρόνος υπάρχει πριν από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31/10, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Είπα πως αυτό που μπορεί κάποιος να επιτύχει σε τρία ή δύο χρόνια, μπορεί επίσης να επιτευχθεί σε 30 ημέρες. Για να το πω καλύτερα, κάποιος πρέπει να πει πως μπορεί να το επιτύχει και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου», δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας.

«Δεν πρόκειται για τις 30 ημέρες. Οι 30 ημέρες ειπώθηκαν ως ένα παράδειγμα για να καταδειχθεί το γεγονός ότι χρειαζόμαστε να το επιτύχουμε σε σύντομο χρόνο επειδή η Βρετανία έχει δηλώσει πως θέλουν να φύγουν από τη Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», πρόσθεσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βερολίνο με τον Βρετανό πρωθυπουργό, η Ά.Μέρκελ φάνηκε να δηλώνει πως μια λύση στο ζήτημα του ιρλανδικού backstop θα μπορούσε να βρεθεί μέσα στις επόμενες 30 ημέρες.

«Ειπώθηκε πως θα βρούμε πιθανόν μια λύση σε δύο χρόνια. Όμως θα μπορούσαμε επίσης να βρούμε μία μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, γιατί όχι;», είπε η Μέρκελ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε επανειλημμένα πως το ιρλανδικό backstop -που αποτελεί ένα πρωτόκολο στη Συμφωνία Αποχώρησης την οποία πέτυχε η προκάτοχός του, η Τερέζα Μέι- πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Μέρκελ του έδωσε περιθώριο 30 ημερών για να βρει εναλλακτικές επιλογές και πρόσθεσε πως υπάρχει ευρύ πεδίο για μια συμφωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL