Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απογραφή των Ρομά με στόχο την απομάκρυνσή τους, ζητά ο Σαλβίνι

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

«Στόχος είναι να επιβεβαιωθεί η παρουσία παράνομων καταυλισμών για να καταρτιστεί ένα σχέδιο απομάκρυνσής τους», εξηγεί στην ανακοίνωση ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών

Συνεπής στην ακροδεξιά ατζέντα, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ζήτησε σήμερα από τις νομαρχίες να του δώσουν έκθεση για τους καταυλισμούς Ρομά στη χώρα με απώτερο στόχο να τους κλείσει.

Ο Σαλβίνι, που είναι αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, ζήτησε από τις νομαρχίες να καταρτίσουν «έκθεση για την παρουσία Ρομά, Σίντι, Καμινάντι (νομάδες)», ανακοίνωσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Στόχος είναι να επιβεβαιωθεί η παρουσία παράνομων καταυλισμών για να καταρτιστεί ένα σχέδιο απομάκρυνσής τους», εξηγεί στην ανακοίνωση, στην οποία προσθέτει ότι οι νομαρχίες έχουν περιθώριο δύο εβδομάδων να καταρτίσουν την έκθεση.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εκτιμά σε 120.00 με 180.000 τον αριθμό των Σίντι, των Ρομά και των Καμινάντι που ζουν στην Ιταλία, ένα από τα μικρότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Στην Ιταλία περισσότεροι από τους μισούς έχουν την ιταλική υπηκοότητα, έχουν μόνιμη εργασία και σταθερή κατοικία, όμως η κοινωνική τους ενσωμάτωση είναι δύσκολη και συχνές είναι οι διαδηλώσεις εναντίον τους.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το 2017 η οργάνωση 21 Ιουλίου που ασχολείται με τα δικαιώματα των Ρομά και των Σίντι, 26.000 Ρομά, Σίντι και Καμινάντι ζουν σε πρόχειρα καταλύματα και καταυλισμούς.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ- AFP

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αφήστε, κ. Μητσοτάκη

Πραγματικά εντυπωσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα δήλωσε στη Βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Παραπονέθηκε ότι, ενώ βρισκόταν απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλ. Τσίπρας έκανε απρεπείς δηλώσεις εις βάρος του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο