Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Π. Ρήγας: Ανύπαρκτη η στρατηγική της ΝΔ στα εθνικά θέματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ρήγας: Ανύπαρκτη η στρατηγική της ΝΔ στα εθνικά θέματα

Από την μία μας κατηγορούν ότι συνεχίζουμε τον διάλογο για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης με την Τουρκία, από την άλλη ότι «ανεβάσαμε» το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, είναι παράλογα αυτά που κάνει η ΝΔ λόγω της ανυπαρξίας στρατηγικής στα εθνικά θέματα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας μιλώντας Στο Κόκκινο.

Η στάση της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα τις τελευταίες ημέρες ήταν σωστή και έχει αποτελέσματα, τόσο με τις κινήσεις προς την ΕΕ και τις ευρωπαϊκές χώρες όσο και γενικότερα προς τον διεθνή παράγοντα, είπε ο κ. Ρήγας.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/638908821&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Κατά τον ίδιο, απέναντι στο τοπίο που προσπαθεί να διαμορφώσει η Τουρκία, «η απάντηση είναι μία: μην διανοηθούν να παραβιάσουν όσα απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας και τις διεθνείς συμβάσεις, δεν θα το επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο. Να είναι σίγουρος ο λαός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και την αποτρεπτική ισχύ και την δυνατότητα να επιβάλλουν την ειρήνη στην περιοχή».

«Είμαστε διαχρονικά επίμονοι για την τήρηση της νομιμότητας, πήραμε πρωτοβουλίες με τριμερείς και τετραμερείς κρατών, καταφέραμε να γίνουμε πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή», όπως είπε νωρίτερα.

Σχολιάζοντας εξάλλου δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που επιτίθενται στην κυβέρνηση για την τακτική που ακολούθησε, ο ίδιος σημείωσε ότι «θέματα αυτού του είδους δεν μπορεί να είναι στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι κανείς περισσότερο πατριώτης από κανέναν σε αυτά τα θέματα. Ο κ. Σημίτης την περασμένη εβδομάδα άφησε υπόνοιες για εκχώρηση δικαιωμάτων, η ΝΔ μας κατηγόρησε γιατί επιμένουμε στην οικοδόμηση των μέτρων εμπιστοσύνης, βρίσκεται αντιπροσωπεία στην Τουρκία και συνεχίζεται ο διάλογος. Και από την άλλη μεριά επιτίθεται και για το γεγονός ότι έγινε το ΚΥΣΕΑ αυτές τις ημέρες και έχουμε “ανεβάσει” την αντιπαράθεση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Είναι παράλογα όλα αυτά που κάνει η ΝΔ, δείχνουν την ανυπαρξία στρατηγικής στον ευαίσθητο χώρο των εθνικών θεμάτων».

Αναφερόμενος στην προεκλογική μάχη για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, στην αρχή της συνέντευξης, ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι την ώρα που τα στελέχη και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν οι ίδιοι σε όλη την Ελλάδα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «η ΝΔ μιλάει με τίτλους, προσπαθεί να αποκρύψει το πραγματικό περιεχόμενο των επιλογών της, επιλογών συνέχισης της σκληρής λιτότητας και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θα υποστηρίξουν τα οικονομικά συμφέροντα», είπε ο κ. Ρήγας, υπογραμμίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι «ο Κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να πάει σε απευθείας συζήτηση με τον Αλ. Τσίπρα».

Παρά τις προσπάθειες στελεχών της ΝΔ, με την βοήθεια και θεσμικών όπως ο Γ. Στουρνάρας, να καλλιεργήσουν το αφήγημα περί «καμένης γης» ώστε να προλειάνουν το έδαφος για τις επιδιώξεις τους, «ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει και ξέρει ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα».

Καθώς η οικονομία ανακάμπτει, τα επιτόκια των ομολόγων υποχωρούν και το χρηματιστήριο ανεβαίνει, από την ΝΔ καλλιεργούν το αφήγημα ότι αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει προσδοκία ανάληψης της εξουσίας από αυτούς, αλλά «αυτά συμβαίνουν εδώ και τρεις μήνες», σημείωσε ο κ. Ρήγας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL