Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Σία Αναγνωστοπούλου: Έφτασε η στιγμή να δούμε στην πράξη το όφελος από τη Συμφωνία των Πρεσπών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σία Αναγνωστοπούλου: Έφτασε η στιγμή να δούμε στην πράξη το όφελος από τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Οι δηλώσεις ικανοποίησης των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας στη Μακεδονία μετά την ψήφιση του νόμου για την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης στον Λαιμό της Λίμνης Πρέσπας, που εκφράζονται με τον πιο θερμό τρόπο, αποδεικνύουν περίτρανα ότι έφτασε η στιγμή για να δούμε στην πράξη το όφελος από τη Συμφωνία των Πρεσπών» τονίζει με δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Ειδικότερα, με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και του δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη μετά την κύρωση την Τετάρτη στη Βουλή της συμφωνίας Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας για την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης στον Λαιμό της Λίμνης Πρέσπας, η κ. Αναγνωστοπούλου είπε πως «μας γεμίζουν ικανοποίηση για τις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση για να φτάσουμε σε αυτή τη Συμφωνία».

Περαιτέρω η αναπλήρωτρια υπουργός Εξωτερικών αναδεικνύει τη σημασία του διασυνοριακού σταθμού που θα ενώσει τις δύο χώρες. «Ο διασυνοριακός σταθμός που θα ενώσει τον Λαιμό Πρεσπών στην Ελλάδα και τη Μάρκοβα Νόγκα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας απαντά σε ένα αίτημα 50 και πλέον χρόνων, ένα αίτημα που γίνεται πραγματικότητα χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη νέα εποχή που ξεκινά, ικανοποιείται οριστικά αυτό το χρόνιο αίτημα με τρόπο που θα απεγκλωβίσει την μεγάλη δυναμική που καταγράφεται στον τουρισμό, στον αγροτικό τομέα, στις πολιτιστικές ανταλλαγές που μέχρι χθες έβρισκαν εμπόδια σε κοντόφθαλμες λογικές εσωστρέφειας» αναφέρει η κ. Αναγνωστοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και υπογραμμίζει καταληκτικά: «Ο διασυνοριακός σταθμός στον Λαιμό Πρεσπών, όπως και αυτός που θα ενώσει τους Προμάχους Πέλλας με το Μεϊντέν στη Βόρεια Μακεδονία, είναι οι νέες γέφυρες φιλίας και συνεργασίας στα Βαλκάνια που οικοδομούνται με στέρεα υλικά και σχέδιο για ανάπτυξη, ευημερία, αλληλεγγύη και ειρήνη στη γειτονιά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL