Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Γ.Κατρούγκαλος: Αθήνα και Πεκίνο επενδύουν στη διμερή στρατηγική συνεργασία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Κατρούγκαλος: Αθήνα και Πεκίνο επενδύουν στη διμερή στρατηγική συνεργασία

«Η Ελλάδα και η Κίνα επενδύουν σοβαρά στη διμερή στρατηγική τους συνεργασία» υπογράμμισε, από το Πεκίνο, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως ότι «η συνεργασία αυτή δεν είναι ευκαιριακή, έχει ως άξονα τον Δρόμο του Μεταξιού, το "One Belt One Road".

Ο ΥΠΕΞ είχε συναντήσεις τόσο με τον ομόλογό του Γουάνγκ Γι, όσο και με τον υπουργό Εμπορίου Ζχονγκ Σαν, καθώς και με τον επικεφαλής για τις εξωτερικές σχέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Γιάνγκ Τζιεχί, αλλά και τον επικεφαλής της πολύ σημαντικής Επιτροπής Προγραμματισμού της Κίνας Νινγκ Τζι Σε.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι υπάρχει σημαντική ευθυγράμμιση συμφερόντων, «ακριβώς γιατί κι εμείς επιδιώκουμε η χώρα μας να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη, στην Ασία και την Αφρική».

«Το δεύτερο που επιβεβαιώθηκε είναι η διαπίστωση ότι η Ελλάδα βγήκε πια από την κρίση και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην κινεζική πλευρά» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, στις επαφές του Γ.Κατρούγκαλου βασικό θέμα συζήτησης ήταν πως «θα αποτυπωθεί στην πραγματικότητα και στην πράξη η δυνατότητα για ευρύτερη και στενότερη συνεργασία, και οι επαφές να συνεχιστούν και μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και κυρίως να αποδώσει στην πράξη αυτή η δυναμική».

Ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στο Πεκίνο για τις εργασίες της 13ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής με την Κίνα, της οποίας συμπροέδρευσε.

Αύριο θα συμμετάσχει επίσης στην επίσημη έναρξη των εργασιών της ετήσιας Συνόδου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, όπου και θα συναντηθεί με στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL