Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.2°C24.7°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.6°C28.1°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.2°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
27.9°C29.9°C
2 BF 25%
"Η συνεργασία με το Ισραήλ δεν μας απομακρύνει από τις αρχές της εξωτερικής μας πολιτικής"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η συνεργασία με το Ισραήλ δεν μας απομακρύνει από τις αρχές της εξωτερικής μας πολιτικής"

Για τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ, την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη στάση ίσων αποστάσεων της διεθνής κοινότητας για τη σφαγή σε βάρος των Παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας μίλησε Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος τόνισε ότι «η μόνη λύση στην περιοχή είναι λύση των δύο κρατών» καθώς δικαίωμα σε αυτό έχουν και έχουν και οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί.

Ο αν. υπουργός αναφέρθηκε στους γεωπολιτικούς και οικονομικούς λόγους της συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ σε αμοιβαίου ενδιαφέροντος ζητήματα.

«Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυτή η συνεργασία πρέπει να μας κάνει να απομακρυνόμαστε από τις αρχές της εξωτερικής μας πολιτικής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με όνομα της ΠΓΔΜ, για μια λύση εθνικά επωφελή και αμοιβαία αποδεκτή «που να έχει και χαρακτηριστικά μονιμότητας γι’ αυτό το λόγο ζητάμε και την αναθεώρηση του συντάγματος» της γειτονικής χώρας μίλησε ο κ. Κατρούγκαλος και επισήμανε ότι δικαιολογείται μια «συγκρατημένη αισιοδοξία», γιατί φαίνεται και η άλλη πλευρά θέλει να προχωρήσει το ζήτημα και τα οφέλη της επίλυσης του θα είναι και για τις δύο χώρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL