Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Η υλοποίηση του ελληνο-γερμανικού σχεδίου δράσης στο επίκεντρο συνάντησης Γ. Αμανατίδη με τον Γερμανό πρέσβη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η υλοποίηση του ελληνο-γερμανικού σχεδίου δράσης στο επίκεντρο συνάντησης Γ. Αμανατίδη με τον Γερμανό πρέσβη

Η υλοποίηση του «Σχεδίου Δράσης για τη Διμερή Συνεργασία Ελλάδας - Γερμανίας» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη με τον νέο πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα, Γενς Πλαίτνερ.

Ο κ. Αμανατίδης υποδέχθηκε το πρωί τον κ. Πλαίτνερ στο υπουργείο Εξωτερικών και σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου δράσης για τη συνεργασία των δύο χωρών, ο Γερμανός πρέσβης προσκάλεσε τον κ. Αμανατίδη στο Βερολίνο τον προσεχή Σεπτέμβριο, μαζί με εκπροσώπους των συναρμόδιων Υπουργείων. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, αποδέχτηκε την πρόσκληση για την πρώτη αυτή συνάντηση στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης, το οποίο αναμένεται να θέσει τις βάσεις για μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι το «Σχέδιο Δράσης για τη Διμερή Συνεργασία Ελλάδος - Γερμανίας», εντάσσεται στην κοινή διακήρυξη των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας, η οποία υπογράφηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2016 από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Γερμανό ομόλογό του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL