Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου Ελληνα πρέσβη / Βέβαιος ο Ομπάμα πως η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου Ελληνα πρέσβη / Βέβαιος ο Ομπάμα πως η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες

Τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της χώρας μας στην Ουάσιγκτον Χάρη Λαλάκου σε σύντομη τελετή στον Λευκό Οίκο, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

Ο ελληνικός λαός, παρά τις εξαιρετικές προκλήσεις των τελευταίων ετών, αντιμετωπίζει με αξιοθαύμαστη αντοχή και επιμονή τις αντιξοότητες, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει γενναιόδωρα ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν την ελευθερία από τις διώξεις και τη βία, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακόμη πρόσθεσε πως η Ελλάδα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο των ΗΠΑ για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο και αναφέρθηκε στην κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, τα ιδανικά της οποίας ενέπνευσαν τις ιδρυτικές αρχές της Αμερικανικής Δημοκρατίας αλλά και στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Κατά την προσφώνησή του, ο πρέσβης Χάρης Λαλάκος, αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και επισήμανε τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών αναφέρθηκε στις σύγχρονες πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής και εστίασε στις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Διαβεβαίωσε ακόμη τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η Ελλάδα σταδιακά ανακάμπτει οικονομικά και οι επίπονες θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα αποδειχθούν μάταιες. Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει πάντοτε πυλώνας σταθερότητας στη στρατηγικά ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Μάλιστα, αντιμετωπίζοντας τη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση, η ελληνική κυβέρνηση έθεσε εξ αρχής ως γνώμονα την ανθρωπιστική διάσταση του δραματικού αυτού ζητήματος, εκτιμώντας, εν προκειμένω, την οικονομική και τεχνική συνδρομή των ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL