Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Δεν προβλέπεται (ως τώρα) απόρριψη χημικών όπλων στη Μεσόγειο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν προβλέπεται (ως τώρα) απόρριψη χημικών όπλων στη Μεσόγειο

Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, αλλά ως τώρα "δεν προβλέπεται καμία απόρριψη ουσιών ή αποβλήτων είτε στη θάλασσα είτε στο έδαφος», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μ. Βολουδάκη.

Όπως είπε ο υπουργός έχει αποφασιστεί η μεταφορά των χημικών να γίνει στην Καλαβρία της Ιταλίας, στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο, όπου θα γίνει μεταφόρτωση σε αμερικανικό πλοίο πάνω στο οποίο θα γίνει υδρόλυση (αδρανοποίηση). "Η επεξεργασία των λυμάτων που θα προκύψουν από την υδρόλυση δεν θα γίνει στο πλοίο, αλλά στη στεριά, μακριά όμως από τη Μεσόγειο", διευκρίνισε ο Δ. Κούρκουλας και πρόσθεσε πως δεν έχει αποφασιστεί είναι ο χρόνος και ο τόπος που θα γίνει η υδρόλυση, αν και λέγεται ότι θα γίνει στη Γερμανία.

"Πρέπει να αποτραπεί η καταστροφή των όπλων στη Μεσόγειο", τόνισε ο Μ. Βολουδάκης, ενώ οι Δ. Κούρκουλας δεσμεύθηκε ότι αν γίνει σε περιοχή ελληνικού ενδιαφέροντος θα υπάρχει ελληνική παρουσία κατά την διαδικασία.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL