Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Στην Αθήνα ο Ν. Αναστασιάδης / Μια ανάσα από το κοινό ανακοινωθέν για την Κύπρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Αθήνα ο Ν. Αναστασιάδης / Μια ανάσα από το κοινό ανακοινωθέν για την Κύπρο

Eσπευσμένα σήμερα το απόγευμα φτάνει στην Αθήνα ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης καθώς ξεκινούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό μετά από παρέμβαση της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, η οποία εκτός από την επίσκεψή της σε Αθήνα και Λευκωσία συνάντησε και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Την Παρασκευή ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει διαβουλεύσεις τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον ΥΠΕΞ Ευάγγελο Βενιζέλο. Όλα δείχνουν πως πάμε σε κοινό ανακοινωθέν όπου δεν θα γίνεται αναφορά σε εγγυήσεις της Τουρκίας.

«Είναι μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στις προσπάθειες που καταβάλλονται και πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε πως απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, «καθώς και μία λέξη μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή, αλλά "είμαστε πάρα πολύ κοντά, σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ των δύο πλευρών.Η δική μας θέση, σημείωσε, είναι ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια παραμένοντας και επιμένοντας στις βασικές αρχές, δηλαδή στη συμπερίληψη των τριών 'singles' -όπως έχουμε καθιερώσει να τα λέμε- (μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνής προσωπικότητα), μέσα στο κοινό ανακοινωθέν και δίχως να παρεισφρέουν οι όποιες αρνητικές αναφορές".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL