Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
O Τσοχατζόπουλος ζητάει να... γυρίσουν στην Ελλάδα τα παράνομα χρήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

O Τσοχατζόπουλος ζητάει να... γυρίσουν στην Ελλάδα τα παράνομα χρήματα

 "Να σκιστεί η ελληνική κυβέρνηση για να πετύχει τη συνεργασία με τις ελβετικές αρχές και να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν μπλοκαριστεί εκεί" είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια διακοπής της εξέτασής του από το κλιμάκιο της ελβετικής εισαγγελίας.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας ο οποίος κατέθεσε ενώπιον εκπροσώπων της ελβετικής Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για τα όσα έχει υποστηρίξει στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ότι δηλαδή του έδιναν μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα, δήλωσε:

«Α, έτσι λέει; Δεν έχω πλήρη ενημέρωση για όσα είπε ο Κάντας. Εκεί που είμαι, οι εφημερίδες φτάνουν μετά από δυο μέρες. Ο καθένας  μπορεί να λέει ο, τι θέλει, πέφτω από τα σύννεφα.  Ο καθένας να αναλάβει  τις ευθύνες του και για όσα λέει".

Αναφερόμενος στη σύζυγό του Βίκη Σταμάτη και την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο Άκης Τσοχατζοπουλος χαρακτήρισε απάνθρωπη την στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες η Βίκυ είναι στο Δρομοκαΐτειο και είναι χάλια. Και η Αρετή μεταφέρθηκε στη Θήβα», δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός είχε υποστηρίξει κατά την απολογία του στο κλιμάκιο της ελβετικής εισαγγελίας ότι η καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στηρίχθηκε σε ψευδομάρτυρα, ενώ αρνήθηκε ότι διατηρούσε οποιονδήποτε προσωπικό λογαριασμό σε ελβετικές τράπεζες, αναφέροντας  ότι μόνο η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη είχε έναν λογαριασμό στην τράπεζα UBS, τον οποίο ο ίδιος τροφοδοτούσε με νόμιμα χρήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL