Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
"Ανησυχίες" Βενιζέλου για Συρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ανησυχίες" Βενιζέλου για Συρία

Ανησυχία ότι η πρόσκληση στο Ιράν να συμμετάσχει στη διάσκεψη για τη Συρία στη Σύνοδο της Γενεύης μπορεί να υπονομεύσει τη διαδικασία εάν καταγραφεί "οποιαδήποτε εντύπωση διαφωνίας μεταξύ του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ" εξέφρασε χθες στην παρέμβασή του ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Για το θέμα της Αιγύπτου είπε ότι δεν αρκεί "η έγκριση του νέου Συντάγματος με το πρόσφατο δημοψήφισμα" και τόνισε "ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο οδικός χάρτης που εξήγγειλε η κυβέρνηση".

Σήμερα ο ΥΠΕΞ θα προεδρεύσει της πρώτης συνάντησης της Διακυβερνητικής Διάσκεψης της Ε.Ε. με τη Σερβία, που σηματοδοτεί την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεών της.

ΣΥΡΙΖΑ: Η μνημονιακή κυβέρνηση παίζει ρόλο αχθοφόρου

Τονίζοντας πως η Ελλάδα συμπεριελήφθη "τελευταία και καταϊδρωμένη" στις χώρες που θα συμμετάσχουν στη Γενεύη ΙΙ το Τμήμα Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ θέτει δύο ερωτήματα:

"Πρώτον, η Ελλάδα συμμετέχει με τη γραμμή Βενιζέλου για διεθνή στρατιωτική επέμβαση όπως εκφράστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο ή έχει αλλάξει γνώμη; Δεύτερον, η Ελλάδα θα έχει δική της γνώμη και φωνή ή θα συμμετέχει σε ρόλο κομπάρσου όπως κινήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο".

"Η μνημονιακή κυβέρνηση μόνο το ρόλο του κομπάρσου και του αχθοφόρου νεο-αποικιακών σχεδίων έχει μάθει να παίζει καλά" καταλήγει.

Η "απολογία" Βενιζέλου στον Κέρι για την τρομοκρατία

Μπροστά στο φάντασμα της 17Ν βρέθηκε ο Ευ. Βενιζέλος στις ΗΠΑ αφού η συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στην οποία προσέβλεπε ιδιαίτερα, μετετράπη σε ψυχρολουσία με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να επιλέγει λεξιλόγιο ελάχιστα διπλωματικό, στα ακρότατα όρια της αβρότητας, και τον Έλληνα υπουργό να απολογείται. Μάλιστα από αμερικανικής πλευράς διέρρευσε ο σχετικός διάλογος ο οποίος είναι ελάχιστα τιμητικός για Έλληνα επίσημο. Συγκεκριμένα ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να απάντησε σχετικά με την άδεια του Ξηρού πως ήταν "λανθασμένη εφαρμογή ενός κακού νόμου σε μία κακή στιγμή".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL