Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Αλλαγή πορείας του Oruc Reis - Συνεδρίασε το Συμβούλιο Άμυνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλαγή πορείας του Oruc Reis - Συνεδρίασε το Συμβούλιο Άμυνας

Το Oruc Reis και τα συνοδά πλοία φαίνεται να ακολουθούν πορεία προς νότο και συγκεκριμένα νοτιανατολικά στις 171 μοίρες, σύμφωνα με το Mega.

Συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας

Το Συμβούλιο Άμυνας συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου. Στη συνεδρίαση η οποία διήρκησε 3 ώρες συμμετέχουν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία καθώς και ο γ.γ. Αντώνιος Οικονόμου.

Η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιήθηκε για την αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Τουρκικό υπ. Άμυνας: Συμφωνία μας η Γαλάζια Πατρίδα

Το υπουργείο Άμυνας με βίντεο που ανάρτησε στο Twitter εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να υπερασπιστεί όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της «στην Γαλάζια Πατρίδα από εδώ και στο εξής, όπως κάναμε μέχρι τώρα, με έμπνευση τη δοξασμένη ιστορία μας, την αγάπη, την εμπιστοσύνη, την προσευχή του έθνους μας. Η συμφωνία μας είναι η Γαλάζια Πατρίδα».

https://twitter.com/tcsavunma/status/1293239717933330433?ref_src=twsrc^tfw

Στο ίδιο ύφος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε πως η χώρα του έχει τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη «Γαλάζια Πατρίδα» που περιλαμβάνει και την Κύπρο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του Oruc Reis.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος (AKP) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, υποστήριξε πως «ως συνήθως η Ελλάδα ζητά σύνοδο στην Ε.Ε. για να υποστηρίξει τις άδικες, παράνομες και επιθετικές πολιτικές της» καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιτρέψει στη χώρα μας να μετατρέψει όλη την Ευρώπη σε ένα «ελληνικό θέατρο».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη για το Oruc Reis

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συνομίλησαν τηλεφωνικά, για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μετά τις ενέργειες του Oruc Reis.

Πλην της ενημέρωσης για τα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη και για τις επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Κυριάκου Κούσιου, οι Μητσοτάκης και Αναστασιάδης συμφώνησαν στο ότι «πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικότητας».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL