Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μπήκε το Oruc Reis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μπήκε το Oruc Reis

Πιο συγκεκριμένα, δέκα ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται το τουρκικό πλοίο και έχει απλώσει καλώδια, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Οι ελληνικές φρεγάτες του εκπέμπουν μήνυμα που αναφέρει ότι βρίσκεται παρανόμως σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και το καλούν να αποχωρήσει.

Νωρίτερα η Άγκυρα με νεότερη NAVTEX που εξέδωσε μετά την ελληνική αντί-NAVTEX, ισχυρίστηκε ότι οι έρευνες που κάνει είναι «εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Την προηγούμενη φορά που το Oruc Reis είχε μπει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η κυβέρνηση έριξε την ευθύνη στις... κακές καιρικές συνθήκες και τα μποφόρ του Αιγαίου.

Ενημέρωσε άτυπα ότι ο «στρατηγός άνεμος» έστειλε το πλοίο στα δυτικά εμποδίζοντάς το να επιστρέψει στα τουρκικά ύδατα.

Στην παρούσα περίοδο, μέσω των διαρροών γίνεται γνωστό ότι το Oruc Reis δεν δύναται να ξεκινήσει τις έρευνες λόγω θορύβου.

Κατρούγκαλος: Να αποτραπεί κάθε αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

Σχόλιο για το Oruc Reis το οποίο βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έκανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Επίσημη ενημέρωση ακόμη δεν έχουμε, αν και τη ζητήσαμε, όσα διαρρέονται όμως είναι ανησυχητικά (και τραγελαφικά):κατά τις διαρροές, το Oruc Reis έχει ποντίσει εδώ και ώρες καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά «δεν διεξάγει έρευνες λόγω θορύβου των παρακείμενων πλοίων», σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο ίδιος τόνισε: «Δεν υπερασπίζεσαι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας κάνοντας «θόρυβο». Η Κυβέρνηση οφείλει να αποτρέψει έμπρακτα κάθε αμφισβήτηση τους, για να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα, όπως έκανε η Ελλάδα το 2018».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL