Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
ΥΠΕΞ: Η Τουρκία δεν δικαιούται να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία δεν δικαιούται να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απάντηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δίνει το ελληνικό ΥΠΕΞ , τονίζοντας ότι η Τουρκία δε δικαιούται να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση» αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Όπως σημειώνει, «η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων, ενώ αντέδρασε έντονα στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια που κατηγόρησε την Τουρκία ότι «σπρώχνει απελπισμένους ανθρώπους, ως υπό μορφή υβριδικού πολέμου» στα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης.

«Το ελληνικό κράτος πρέπει πρώτα να απαλλαγεί από τη δική του βαρβαρότητα. Πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζουν, να μην τους κακομεταχειρίζονται και να μην τους στέλνουν πίσω στα σύνορα. Η χώρα που υποστηρίζει ότι είναι το λίκνο του πολιτισμού πρέπει να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL