Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Ν.Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα παρακολουθεί από κοντά την τουρκική παραβατικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα παρακολουθεί από κοντά την τουρκική παραβατικότητα

Η Ελλάδα παρακολουθεί από κοντά την τουρκική παραβατικότητα, αναδεικνύει το θέμα σε όλα τα διεθνή φόρα -το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ΗΠΑ- όπου έχει γίνει αντιληπτό ότι η γειτονική χώρα αποτελεί τον αγωγό προαγωγής της έντασης στην περιοχή, και προετοιμάζεται ώστε να έχει απάντηση για όλα τα ενδεχόμενα, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για την εξαγγελία της γείτονος περί προοπτικής γεώτρησης νοτίως του Καστελόριζου

Ο ίδιος, σε συνέντευξη για την «πολυεπίπεδη προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων προς το κοινωνικό σύνολο», το πρώτο εξάμηνο του 2019  εκτίμησε παράλληλα, ότι «θα υπάρξουν σε υψηλότερο επίπεδο από εμάς συστάσεις (σ.σ. του διεθνούς παράγοντα) που θα αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο». «Προβληματιζόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε», επανέλαβε.

Σχετικά με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο κ. Παναγιωτoπούλος τόνισε ότι δεν είναι ένα μηχανισμός που θα αποκαταστήσει σχέσεις ειρήνης και αρμονίας στο 100% με την Τουρκία, αλλά είναι ένα ανοικτό κανάλι επικοινωνίας που πρέπει να είναι ανοικτό σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης έστω σε χαμηλότερο επίπεδο εκπροσώπων για την αποκλιμάκωσή της. «Όμως θα εκτιμήσουμε από δω και πέρα και ανάλογα με τη συμπεριφορά της Τουρκίας πόσο ενεργό θα είναι αυτό το κανάλι επικοινωνίας», σχολίασε περαιτέρω.

Επιπλέον, ο υπουργός επανέλαβε ότι εξετάζεται η αλλαγή του νόμου περί προμηθειών ώστε να «ανταποκριθεί στις προτεραιότητες που έχουν δοθεί για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο όσον αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα των τριών Όπλων. Απώτερος σκοπός είναι, να τρέξουν ταχύτερα τα κατά προτεραιότητα προγράμματα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL