Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ενάντια στο μίσος και το φασισμό σιωπηλό συλλαλητήριο στην Μυτιλήνη την Δευτέρα

Σιωπηλό συλλαλητήριο «για τον ένα χρόνο από τη ντροπή της πλατείας Σαπφούς» οργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Απριλίου, στη Μυτιλήνη.

Την πρωτοβουλία είχε η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» η οποία καλεί σε αυτήν «όλους τους δημοκρατικούς συμπολίτες, τους φορείς του τόπου και τις παρατάξεις των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου».

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα, συμπληρώνεται ένας χρόνος «από τη νύχτα της ντροπής: την οργανωμένη επίθεση ομάδων ακροδεξιών στην πλατεία Σαπφούς, εναντίον αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών, παιδιών, γυναικών και ανδρών με σκοπό ακόμα και τη φυσική τους εξόντωση. Πράγμα που έδειξαν όχι μόνο με το σύνθημα "κάψτε τους", αλλά κυρίως με τα όσα έκαναν» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «έναν χρόνο μετά οι φυσικοί και ηθικοί τους αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι για τα γεγονότα εκείνων των ημερών. Και συνεχίζουν με τις πράξεις τους να δηλητηριάζουν την κοινωνία, να διχάζουν τους πολίτες, να προκαλούν με τα ψεύδη τους το μίσος».

Στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ της Δευτέρας οι συμμετέχοντες «όλοι οι πολίτες που ζούνε στη Μυτιλήνη», καλούνται «σιωπηλά, χωρίς συνθήματα και πανό, με ένα αναμμένο κερί στο χέρι» να διαδηλώσουν δηλώνοντας «ότι είμαστε εδώ. Στεκόμαστε όρθιοι ενάντια στον φασισμό. Ενάντια στο μίσος και τη διχόνοια. Η πόλη μας χρειάζεται όλους. Η Μυτιλήνη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας είναι εδώ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις