Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να μην σταματήσουν οι έρευνες στον Έβρο για την αναζήτηση του αγνοούμενου φοιτητή από την Τουρκία

Να μην σταματήσουν οι έρευνες στον Έβρο για την αναζήτηση του αγνοούμενου φοιτητή από την Τουρκία ζητά η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Σε σχετική ανακοίνωσή της κάνει έκκληση στην κυβέρνηση και τις αρχές να συνεχιστούν οι έρευνες για τον φοιτητή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Ο MAHIR METE KUL αγνοείται από την Κυριακή (24 Μαρτίου), όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε με τους φίλους του αναποδογύρισε στην προσπάθεια τους να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο. Ο Kul είναι φοιτητής στο τμήμα ηλεκτρ. Υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Beykent της Κωνσταντινούπολης και προσπάθησε να εγκαταλείψει την Τουρκία λόγω των διώξεων. Ο Kul πέρασε 10 μήνες στη φυλακή με κατηγορίες για τρομοκρατία λόγω της συμμετοχής του σε διαμαρτυρίες που διεξήχθησαν από την ομάδα Επαναστατική Νεολαιας στα Λυκεία. (Liseli Dev-Genç). 

Πριν πέντε μήνες και εν αναμονή της δίκης, βγήκε από τη φυλακή και του επιβλήθηκε η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Υπήρχε κίνδυνος για να καταδικαστεί. Την Κυριακή η βάρκα αναποδογύρισε και από τότε ο Kul αγνοείται. Ο φίλος του σωθηκε και ενημέρωσε τις ελληνικές αστυνομικές αρχές και την οικογένεια του για το περιστατικό.

Ωστόσο, απο τις 24 Μαρτίου δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με την τύχη του Mahir Mete Kul. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να συνεχίσει τις έρευνες μέχρι να βρεθεί ο Mahir Mete Kul. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο ποταμό Έβρο. Ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτή η κατάσταση. #MahirMeteKuluBulun #FindMahirMeteKul #ΒρείτετονΜαχιρΜετε *Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ MAHIR METE KUL

*Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια