Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Διώξεις για απάτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διώξεις για απάτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ποινική δίωξη σε βάρος τριών υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για το κακούργημα της απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και της υπεξαγωγής εγγράφου.

Η υπόθεση αφορά τον διαγωνισμό για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ και η διερεύνησή της ξεκίνησε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα.

Σε αυτή κατηγορούσαν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη ότι δέσμευσαν το σύνολο των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων γιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ειδικότερα, εγκαλούν τον Π. Πολάκη, γιατί όπως ισχυρίζονται, επεξεργάστηκε αυθαίρετα τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL