Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Μεγαλύτεροι κατά 24% είναι παγκοσμίως οι μισθοί των ανδρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεγαλύτεροι κατά 24% είναι παγκοσμίως οι μισθοί των ανδρών

Η ανισότητα σε βάρος των γυναικών δεν αποτελεί πραγματικότητα ενός άλλου αιώνα. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που δημοσιεύουν η UNICEF και ο ΟΗΕ, οι αδικίες σε βάρος των γυναικών είναι πολλές και μεγάλες. Η διαφορά στις αποδοχές μεταξύ ανδρών και γυναικών κυμαίνεται παγκοσμίως στο 24%, υπογραμμίζεται από τον ΟΗΕ, με την Μπλάμπο Ενγκούκα, εκτελεστική διευθύντρια του Οργανισμού, να χαρακτηρίζει αυτή τη διαφορά ως “τον μεγαλύτερο ληστή” των γυναικών.

Η UNICEF κάνει την ίδια ώρα λόγο για 32 εκατομμύρια κορίτσια που είναι εκτός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 29 εκατομμύρια εκτός του χαμηλότερου επιπέδου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σημειώνει ακόμη ότι “Ενώ πάνω από τα δύο τρίτα των χωρών έχουν επιτύχει την ισότητα των φύλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, λιγότερες από τις μισές έχουν επιτύχει ισότητα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση”. Οι μεγαλύτερες ανισότητες μεταξύ των φύλων εντοπίζονται σε δυτική και κεντρική Αφρική, όπου μόνο 79 κορίτσια εγγράφονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για κάθε 100 αγόρια.

Επιπλέον, στα τρία τέταρτα των χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, με διαθέσιμα στοιχεία, πάνω από μία στις πέντε έφηβες έχουν βιώσει τη βία από τον σύντροφό τους τον τελευταίο χρόνο. Θλίψη προκαλεί επίσης η διαπίστωση ότι η αυτοκτονία αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου μεταξύ εφήβων κοριτσιών ηλικίας 15-19 ετών σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στη νοτιοανατολική Ασία (ένας στους έξι θανάτους εφήβων κοριτσιών).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL