Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας και εκδήλωση για την Έλλη Λαμπρίδη η Βουλή τιμά σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας, υπό την προεδρία της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, πραγματοποιείται η συνεδρίαση στην οποία θα μιλήσουν εκπρόσωποι των κομμάτων και της κυβέρνησης, ενώ θα παρίστανται γυναίκες που αναδείχθηκαν σε υψηλά θεσμικά αξιώματα.

Αμέσως μετά (στις 12.30 μ.μ.), στην αίθουσα της Γερουσίας, παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία οργανώνει εκδήλωση για την Έλλη Λαμπρίδη, την παιδαγωγό, συγγραφέα και φιλόσοφο που υπήρξε από τους πρωτεργάτες των αγώνων για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Εκδηλώσεις για τις γυναίκες

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής διοργανώνει απόψε, στις 8.30 μ.μ., εκδήλωση με θέμα “Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης” με ομιλήτριες τη Φωτεινή Κούβελα (γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων) και την Ερμίνα Κυπριανίδου (αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθήνας). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της Καισαριανής.

Η Δημοτική Κίνηση Ανοιχτή Πόλη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει σήμερα Τετάρτη (8 μ.μ.), στα γραφεία της (Ξενοφώντος 7, Πλατεία Συντάγματος) βραδιά αφιερωμένη σε δημιουργήματα μουσικής και ποίησης γυναικών. Στη βραδιά συμμετέχουν η Νατάσσα Παπαδοπούλου - Τζαβέλλα (τραγούδι), η Τατού Δέδε (πιάνο), η Ευριδίκη Γράψα (φλάουτο) και η Ελένη Καλαρά (απαγγελία ποίησης).

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων τιμώντας τους πρώτους αγώνες των εργατριών για μείωση των ωρών εργασίας και καθιέρωση της αρχής της ίσης αμοιβής για άνδρες και γυναίκες.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9 Μαρτίου (8.00 μ.μ.), στο μπαρ “Babel Πυρήνας Τέχνης” (Βασ. Σοφίας 87, Μαρούσι), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα "Η γυναίκα στην τέχνη". Ομιλήτρια θα είναι η συγγραφέας και ηθοποιός Άννα Χατζησοφιά, θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Άννα Κουρή και Έλενα Φίλιππα και θα τραγουδήσει η μεσόφωνος Μαργαρίτα Συγγενιώτου.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου (7.00 μ.μ.), στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησίων (Κισσάβου 11, Βριλήσια), θα γίνει κεντρική πολιτική εκδήλωση με θέμα "Γυναίκα στον καιρό της κρίσης. Υπάρχει διέξοδος;". Ομιλήτριες θα είναι η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και η πανεπιστημιακός και διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. Θα συντονίσει η αναπληρώτρια συντονίστρια της Ν.Ε. Βορείων Προαστίων Αγγελική Παπάζογλου.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου (6.00 μ.μ.), στον δημοτικό κινηματογράφο “Αστέρας” της Νέας Ιωνίας (Ασκληπιού 4), θα γίνει προβολή της ταινίας «Σουφραζέτες» και μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει συζήτηση με παρεμβάσεις του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου και της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής Εύης Αποστολάκη.

Καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας (Σαλαμίνος 32, Μαρούσι) με θέμα τις γυναίκες πρόσφυγες, που παραχωρήθηκε από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Σούλα Παναρέτου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών στις 8 Μαρτίου, το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της αριστερής φεμινίστριας και προέδρου του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Σούλας Παναρέτου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου (6 μ.μ.), στο ξενοδοχείο “novus” (πλ. Καραϊσκάκη). Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες της Ρένας Δούρου (περιφερειάρχισσα Αττικής), της Νίκης Καλτσόγια (ομότιμη καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου), του Δημήτρη Στούμπου (διευθύνοντας σύμβουλος εφημερίδας «Αυγή»), της Φωτεινής Σιάνου (συντονίστρια του ΚΕΔΕ και πρώην εθνική εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Γυναικών) και της Αλεξάνδρας Φτούλη (μέλος Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ). Θα συντονίσει η Μαρία Γκασούκα (αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου) και θα χαιρετίσει η Γιάννα Καναβού (συντονίστρια του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου ΣΥΡΙΖΑ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL