Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Υπόλογη η κυβέρνηση για τον εμπαιγμό του Βασίλη Δημάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόλογη η κυβέρνηση για τον εμπαιγμό του Βασίλη Δημάκη

Η απαράδεκτη για ευνομούμενο κράτος εκδικητική πολιτική της Ν.Δ. που στοχοποιεί τον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη τον οποίο ταλαιπωρεί φτάνοντας στα όρια της αντοχής του εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή του για τρίτη φορά.

Με γελοίες αιτιάσεις η Σοφίας Νικολάου, το ΠροΠο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζουν να αρνούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση στον Βασίλη Δημάκη που αναγκάζεται να κατέλθει για τρίφη φορά σε απεργία πείνας.

Η γενική γραμματέας εγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου μαζί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν απόλυτη και αποκλειστική την ευθύνη για την υγεία του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη.

Από χθες ο Βασίλης Δημάκης ανακοίνωσε ότι ξεκινά και πάλι Λευκή απεργία (απεργία πείνας και δίψας). Ας δούμε όμως το χρονικό της στοχοποίησης και του εμπαιγμού του από την κυβέρνηση.

Το χρονικό του εμπαιγμού και οι τρεις απεργίας πείνας και δίψας για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην εκπαίδευση

Ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε την πρώτη απεργία πείνας στις 21 Απρίλη διαμαρτυρόμενος για την «απαγωγή» του από τις φυλακές Κορυδαλλού και την μεταφορά του στα Γρεβενά στερώντας του έτσι το δικαίωμα της συνέχισης των σπουδών του. Ο Βασίλης Δημάκης είναι «εξαιρετικός φοιτητής» σύμφωνα με τους καθηγητές του έχει περάσει 25 στα 25 μαθήματα και είναι υπότροφος του ΙΚΥ.

Ο μοναδικός λόγος για την μεταγωγή αυτή ήταν ότι συμμετείχε στην κινητοποίηση των κρατουμένων που απείχαν από το συσσίτιο και τις εργασίες ζητώντας αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω κορονοϊού.

Μετά την δικαίωση του αγώνα του και την επιστροφή του στον Κορυδαλλό δυστυχώς η εκδικητική στοχοποίησή του από την Σοφία Νικολάου συνεχίστηκε.

Στις 8/5 η Σ. Νικολάου είχε αρνηθεί να υπογράψει την μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη.

Στις 9/5 ο Βασίλης Δημάκης είχε και πάλι κατέρθει σε απεργία πείνας και δίψας, για δεύτερη φορά, γιατί η κ. Νικολάου τον μετήγαγε μεν στο Κορυδαλλό αλλά τον έθεσε σε ειδικό καθεστώς έκτισης ποινής, στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου εκτίουν ποινές κρατούμενοι με το άρθρο 187Α, δηλαδή για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Επειδή ο αποκλεισμός του από την εκπαιδευτική διαδικασία με γελοία προσκόμματα συνεχίζεται εδώ και δύο εβδομάδες ο Βασίλης Δημάκης εξωθήθηκε σε νέα Λευκή Απεργία για τρίτη φορά, την οποία ανακοίνωσε χθες.

Δεν μπορούν να βρουν ένα υπολογιστή και μια σύνδεση στο ίντερνετ!

«Μετά την διάψευση όλων των υποσχέσεων του Υπουργείου, τη συνέχιση του αποκλεισμού του από την εκπαιδευτική διαδικασία εδώ και δύο εβδομάδες, λόγω αδυναμίας εύρεσης ενός υπολογιστή (!) και μιας συνδεσης στο internet (!), και τη σημερινή μη μεταγωγή του στη Δ' Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού κατόπιν λήξης του 14ήμερου, ο Βασίλης Δημάκης έστειλε την παρακάτω δήλωση. Δεν έχει πλέον μαζί μας καμία άλλη επικοινωνία, όπως δήλωσε.

Ο Βασίλης Δημάκης, με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, απομακρύνθηκε από το κελί του, το laptop και τα βιβλία του και συμπλήρωσε στις 23/5/2020 29ημέρες υποχρεωτικής «καραντίνας», εκ των οποίων 14 στη φυλακή των Γρεβενών και 15 στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της Γ. Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου για το αντίθετο.

Θ. Καμπαγιάννης: Το διακύβευμα της υπόθεσης Δημάκη είναι η Δημοκρατία

«Μια πολιτεία που διδάσκει τους πολίτες ότι ο μόνος τρόπος να ασχοληθεί μαζί τους είναι να βλάψουν τον εαυτό τους, δεν μπορεί να αποκαλείται δημοκρατική» υπογράμμισε μιλώντας στο Κόκκινο, ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, Θ. Καμπαγιάννης.

Ο Βασίλης Δημάκης αντιμετωπίζεται με «χωροφυλακίστικες νοοτροπίες της δεκαετίας του 1950», ενώ επιβεβαίωσε ότι δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του από τη στιγμή που ξεκίνησε την απεργία, καθώς ο κρατούμενος έχει παραιτηθεί από κάθε επαφή μαζί του, όπως και με τον δάσκαλό του.

«Η εκπαίδευση των κρατουμένων δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια. Είναι ένα δικαίωμα που υπογραμμίζει την πίστη της Πολιτείας στη δυνατότητα επανένταξης των κρατουμένων.Αυτήν τη δυνατότητα ναρκοθετεί η εκδικητική στάση της Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου" τονίζει σε δήλωση του ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Η γ.γ εγκληματικής πολιτικής υπηρετεί το φανατισμό, την εμμονή, τον αυταρχισμό στην περίπτωση Δημάκη», τονίζει η τομέαρχης Κλιματικής Αλλάγης, Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου

Η ανάρτηση της Ρ. Δούρου στο twitter: Σ. Νικολάου: γ.γ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ πολιτικής. Η πολιτευτής της ΝΔ υπηρετεί τον φανατισμό, την εμμονή, τον αυταρχισμό στην περίπτωση Δημάκη. Αν και νομικός, ακυρώνει το κράτος δικαίου - και μάλιστα στη χώρα που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε με τον Βασίλη Δημάκη - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα στις 5.30

«Υπερασπιζόμαστε τον Βασίλη Δημάκη χωρίς καμία επιφύλαξη. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του στην μόρφωση, την αξιοπρέπεια και κυρίως την ίδια τη ζωή. Υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο και ας το αρνούνται πεισματικά κάποιοι: ανάλγητα, βάναυσα, απάνθρωπα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε με τον Βασίλη Δημάκη, γιατί με τις πράξεις του, με τον αγώνα που δίνει, ανοίγει δρόμους, δείχνει ένα διαφορετικό ορίζοντα, ένα αντιπαράδειγμα στο σκοταδισμό του εκδικητικού και αδιέξοδου «σωφρονιστικού συστήματος».

Όσοι κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν αναλαμβάνουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, αλλά κυρίως τεράστιες ευθύνες έναντι της ανθρώπινης ζωής, που κινδυνεύει άμεσα. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας(;) του Πολίτη έχουν τη βασική ευθύνη. Είναι υπόλογοι…

Αλλά γύρω από την «υπόθεση Δημάκη», γύρω εντέλει από το «δικαίωμα», υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει στην κανονικότητα μιας ανάλγητης εξουσίας.

Αύριο Δευτέρα στις 5.30 μ.μ. κοινωνικές συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μετρό της Κατεχάκη και πορεία στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.. Να είμαστε εκεί, με μόνο μας όπλο την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια. 

Η ομάδα Support Art Workers θα πραγματοποιήσει αύριο, Δευτέρα, δράσεις αλληλεγγύης στον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη, αντιδρώντας στις παλινωδίες της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, που οδήγησαν τον φυλακισμένο να ξεκινήσει για τρίτη φορά απεργία πείνας και δίψας

Η ομάδα καλεί σε συγκέντρωση στο μετρό Κατεχάκη στις 17.15 και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ δεν αποκλείεται καλλιτέχνες να πραγματοποιήσουν και συγκεκριμένα δρώμενα.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «απαιτεί από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να βρεθεί άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημά του Β.Δημάκη για την πρόσβασή του στην εκπαίδευση»

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Δ. Παπαδημούλης: Άδικη και επικίνδυνη η εξάντληση της κρατικής αυστηρότητας απέναντι στο Β. Δημάκη

Π. Πολάκης σε Σ. Νικολάου για «αισχρή και εμετική ανάρτηση» της: Έχετε ιδεοληψία και εκδικητικότητα

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL