Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Μετά τον εκβιασμό για τον... Δεκαπενταύγουστο - Ο Άδ. Γεωργιάδης ζητάει από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να ξεκαθαρίσει τη στάση του * Κ. Χατζηδάκης: "Το παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα θα κλείσει αν η Ν.Δ. δεν έχει ισχυρή εντολή"! / Η Ν.Δ. αυξάνει την πίεση προς το ΚΙΝ.ΑΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά τον εκβιασμό για τον... Δεκαπενταύγουστο - Ο Άδ. Γεωργιάδης ζητάει από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να ξεκαθαρίσει τη στάση του * Κ. Χατζηδάκης: "Το παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα θα κλείσει αν η Ν.Δ. δεν έχει ισχυρή εντολή"! / Η Ν.Δ. αυξάνει την πίεση προς το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Την απειλή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους ψηφοφόρους για "εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική”, αν η Ν.Δ. δεν λάβει “ισχυρή εντολή το βράδυ της 7ης Ιουλίου”, αναπαράγουν "γαλάζια" προβεβλημένα στελέχη. Ταυτόχρονα ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τη στάση του “την επόμενη ημέρα”!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης (Πρακτορείο FM) ισχυρίστηκε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το απολύτως αυτονόητο, ότι, αν δεν υπάρχει κυβέρνηση μετά τις 7 Ιουλίου και διαλυθεί η Βουλή, θα έχουμε ξανά εκλογές και οι εκλογές που θα έχουμε θα γίνουν με την απλή αναλογική». Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι “δυστυχώς η υπερψήφιση της απλής αναλογικής από τον κ. Τσίπρα δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο στην περίπτωση που υπάρχει πολιτική αστάθεια και αυτό δεν είναι θέμα εκβιασμού, είναι θέμα πραγματικότητας».

Άλλος έτσι, άλλος αλλιώς...

Στρέφοντας δε το βλέμμα προς τη Χαριλάου Τρικούπη υποστήριξε ότι “το μόνο κόμμα με το οποίο μπορεί να κάνει κυβέρνηση η Ν.Δ. στην πραγματικότητα είναι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δεν υπάρχει άλλο”. Σημείωσε ωστόσο, με ανησυχία, ότι “αυτοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Τη μια μέρα λέει ο κ. Μαργαρίτης -δεύτερος στο επικρατείας- 'θα περιμένουμε να πάρουμε την τρίτη εντολή για να έχουμε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής'. Την επομένη ο κ. Γερουλάνος λέει 'κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είμαστε υπέρ της εθνικής ομοψυχίας', μετά βγαίνει η κ. Γεννηματά λέει 'όχι, θα δώσουμε ψήφο ανοχής για να περνάνε τα νομοσχέδια, αλλά δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης'. Και ρωτάει ο Μητσοτάκης λογικά: 'Αν εγώ έχω 150, με ποιον θα συνεννοηθώ την επόμενη μέρα;'”.

Όχι κυβέρνηση μειοψηφίας

Επιπλέον ο Κωστής Χατζηδάκης (Θέμα FM - Πρώτο Πρόγραμμα) ισχυρίστηκε ότι «το παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα θα κλείσει αν η Ν.Δ. δεν έχει ισχυρή εντολή». Όπως εξήγησε, «τότε θα στραφούμε προς το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο είπαμε 'θέλετε να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας;', όμως αυτοί δεν θέλουν και λένε ό,τι θα μας δώσουν ψήφο ανοχής. Δεν θέλουμε να είμαστε κυβέρνηση μειοψηφίας».

Υπ' αυτό το πρίσμα όρισε ως δίλημμα “αν θέλουμε σταθερή διακυβέρνηση του τόπου ή θα αφήσουμε την Ελλάδα σε μια πολιτική περιήγηση”, διότι “πρέπει να βάλουμε τέρμα στις αναταράξεις και στις περιπέτειες και να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση”.

Δεν πέρασε απαρατήρητο ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης υπονόησε πως ήταν... υπερβολικό το δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέγοντας: “Ωραία, θέλετε να πω ότι ήταν λίγο τραβηγμένο; Αλλά ήταν ή δεν ήταν ρεαλιστικό;”. Σημείωσε δε ότι “αν η Ν.Δ. δεν έχει αυτοδυναμία και για τον άλφα, βήτα, γάμμα λόγο το μόνο σχετικά όμορο κόμμα, που είναι το ΚΙΝ.ΑΛΛ., δεν θελήσει να σχηματίσει κυβέρνηση μαζί μας, δεν θα έχουμε εκλογές τον Αύγουστο; Δεν 'βγαίνουν' αλλιώς τα κουκιά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL