Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Αλ. Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες και τα παιδιά τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες και τα παιδιά τους

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και τα παιδιά του», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης προσθέτοντας ότι «διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη με περισσότερες και καλύτερες δουλειές για όλους και ισχυρό κοινωνικό κράτος που δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο».

Ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Μεσσηνία και τέως υπουργός Εσωτερικών, αναφέρει ότι «απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται εκείνοι που όσο και αν πασχίζουν να επιβάλουν τη συλλογική αμνησία, είναι οι ίδιοι που χρεοκόπησαν τη χώρα, έφεραν τα μνημόνια και οδήγησαν την κοινωνία στην απόγνωση». Αντιπαραβάλλει τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αυτά των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, καθώς επίσης και τα σχέδια των δύο κομμάτων, προσθέτοντας ότι στον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μην αποκαλύψει στον κόσμο «τις αντικοινωνικές πτυχές του προγράμματος της ΝΔ»

Ο κ. Χαρίτσης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την ανανέωση της λαϊκής εντολής για να προχωρήσει σε ακόμα περισσότερα μέτρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας και παρουσιάζει τι θα σημαίνει μια προοδευτική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πλέον του μνημονιακούς περιορισμούς: «γενναία μέτρα για τη στήριξη των ασθενέστερων και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, επιπρόσθετά όσων έχουν ήδη εφαρμοστεί. Νέα προγράμματα ρευστότητας και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 15 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία. Αλλά και τη νέα αύξηση των μισθών και την εφαρμογή πολιτικών που ενισχύουν τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων». Αναφέρει ότι ο κόσμος θα ψηφίσει τώρα με διαφορετικά κριτήρια, γιατί καλείται «να αποφασίσει για τη ζωή του, το μέλλον του». «Και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα», προσθέτει.

Προχωρά σε σύγκριση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Ανάπτυξη με εκείνο της ΝΔ, το οποίο χαρακτηρίζει ως μοντέλο για «λίγους και ισχυρούς με βασικό πυρήνα τη διαρκή λιτότητα για την κοινωνική πλειοψηφία». Μιλά για τις μεταρρυθμίσεις που θα ήταν οπισθοχώρηση αν καταργούνταν από μελλοντική κυβέρνηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη ρύθμιση που επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και που επέτρεψε στα παιδιά από μετανάστες γονείς τα οποία γεννήθηκαν και μένουν στην Ελλάδα να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Σε αυτό το πλαίσιο μιλά για «μεγάλη υποκρισία του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών της ΝΔ που τώρα πανηγυρίζουν για τις επιτυχίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ ήταν οι ίδιοι που στέρησαν από παιδιά σαν τον Γιάννη τα στοιχειώδη δικαιώματα που τους οφείλει η πολιτεία».

Χαρακτηρίζει «πλήρες ξεγύμνωμα της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ» την προθυμία του, όπως σχολιάζει, «να συμπράξει με αυτή τη συντηρητική δεξιά για την κατάργηση της απλής αναλογικής».

Ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζει ότι η Προοδευτική Συμμαχία είναι αίτημα των καιρών, «στρατηγική επιλογή μακράς πνοής και θα την υπηρετήσουμε με συνέπεια και επιμονή».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Μεσσηνία Αλέξη Χαρίτση στον Νίκο Λιονάκη για το ΑΜΠΕ:

Ερ. Σας σταματάει ένας πολίτης στον δρόμο. Σας ρωτά: "Γιατί να ψηφίσω εσάς;". Τι του απαντάτε;

Απ. Θα του έλεγα να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και τα παιδιά του. Γιατί διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη με περισσότερες και καλύτερες δουλειές για όλους και ισχυρό κοινωνικό κράτος που δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο.

Και γιατί αυτό το σχέδιο έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε πράξη, καθώς τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να δημιουργηθούν 400 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, όταν επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χάθηκαν ένα εκατομμύριο και να ανοίξουν 50 χιλιάδες νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν είχαν κλείσει 300 χιλιάδες μέχρι το 2015. Επίσης, καταφέραμε να αυξήσουμε τις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, αλλά και να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις.

Όσον αφορά τη μεσαία τάξη, για την οποία γίνεται πολύ λόγος τελευταία από τη ΝΔ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5.258 ευρώ. Αντιθέτως, για τα έτη 2015-2017 παρουσιάζεται αύξηση του ετήσιου εισοδήματος της οικογένειας αυτής κατά 680 ευρώ, καθώς μόνο το 2017 σημειώνεται σημαντική αύξηση κατά 534 ευρώ. Είναι βέβαιο ότι τα στοιχεία για το 2018 που δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί θα είναι ακόμα πιο βελτιωμένα. Παράλληλα τόσο οι βασικοί δείκτες ανισότητας του Εισοδήματος όσο και το ποσοστό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας βρίσκονται πλέον στα προ κρίσης επίπεδα και έχουν τις χαμηλότερες τιμές από το 2000. Επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 800 χιλιάδες άνθρωποι που άνηκαν στη μεσαία τάξη έπεσαν κάτω από το κατώφλι της φτώχειας.

Αυτά είναι κάποια από τα επιχειρήματα και τα στοιχεία με τα οποία απευθυνόμαστε στους πολίτες. Ζητάμε την ανανέωση της λαϊκής εντολής στον ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσουμε σε ακόμη περισσότερα μέτρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ερ. Θεωρείτε ότι τα κριτήρια του κόσμου θα είναι διαφορετικά στις κάλπες της 7ης Ιουλίου από εκείνα των ευρωεκλογών; Μπορεί να υπάρξει ακόμα και ανατροπή;

Απ. Στις εθνικές εκλογές ο κόσμος δεν θα προσέλθει στις κάλπες για να στείλει μήνυμα, όπως στις ευρωεκλογές, αλλά για να επιλέξει ποιος και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει τη χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Καλείται με άλλα λόγια να αποφασίσει για τη ζωή του, για το μέλλον του. Και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα. Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλαμε καθοριστικά, μαζί με τον ελληνικό λαό βεβαίως, για να βγει η χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Καταφέραμε να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη (9 συνεχόμενα τρίμηνα) και λαμβάνουμε μέτρα υπέρ της μεσαίας τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας, υλοποιώντας όλες τις δεσμεύσεις μας στη ΔΕΘ του 2018. Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται εκείνοι που όσο και αν πασχίζουν να επιβάλουν τη συλλογική αμνησία, είναι οι ίδιοι που χρεοκόπησαν τη χώρα, έφεραν τα μνημόνια και οδήγησαν την κοινωνία στην απόγνωση.

Ερ. Τελικά, ζητάτε από τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή του ζητάτε να μην ψηφίσει ΝΔ;

Απ. Ζητάμε να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας, να δημιουργήσουμε μαζί 500 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, να αυξήσουμε περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις και να υλοποιήσουμε τις στοχευμένες φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη που έχουμε ήδη δρομολογήσει. Η πρότασή μας είναι για ένα καλύτερο αύριο βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις. Να προχωρήσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά στη δημιουργία ενός εύρωστου κοινωνικού κράτους και να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα για την ψηφιοποίηση και τη μείωση της γραφειοκρατίας που επιταχύνουν την ανάπτυξη. Να συνεχίσουμε το μεγάλο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων με τα εκατοντάδες μικρά και μεσαία έργα σε όλη τη χώρα, προϋπολογισμού άνω των 2,6 δισ. ευρώ μέσω του ΦιλόΔημου, που αλλάζουν το πρόσωπο των τοπικών κοινωνιών. Να συνεχίσουμε τέλος, στις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Δεν μπορούμε όμως και να μην αποκαλύψουμε στον κόσμο τις αντικοινωνικές πτυχές του προγράμματος της ΝΔ με τις φοροαπαλλαγές για τα υψηλότερα εισοδήματα που αναπόφευκτα θα πληρωθούν από δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος ή το πάγωμα των προσλήψεων στις δημόσιες υπηρεσίες που θα οδηγήσει σε κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων. Ούτε να μην αναδείξουμε την υποκρισία της, όταν επί μήνες τάζει άμεσες - το 2019 - και γενναίες φοροελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη και τώρα, δύο βδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τα μαζεύει κακήν κακώς, μεταθέτοντάς τες για μετά το 2021, αφού πρώτα κερδίσει την εμπιστοσύνη των θεσμών υλοποιώντας σκληρά μέτρα λιτότητας.

Ερ. Δεδομένου ότι επικεντρώνετε στην προγραμματική αντιπαράθεση με τη ΝΔ, ευρύτερα μιλώντας, τι θα σήμαινε μια νέα διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά, χωρίς τις μνημονιακές δεσμεύσεις;

Απ. Πολύ μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα, αυτό που περιλαμβάνει γενναία μέτρα για τη στήριξη των ασθενέστερων και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, επιπρόσθετά όσων έχουν ήδη εφαρμοστεί. Μέτρα όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ, η μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50% και του εισαγωγικού συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 20%, η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 50% για τις χαμηλές και μεσαίες ιδιοκτησίες και του ΦΠΑ από 13% στο 11%. Η σταδιακή μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 29% στο 25% που έχει ξεκινήσει από φέτος. Νέα προγράμματα ρευστότητας και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 15 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία. Αλλά και τη νέα αύξηση των μισθών και την εφαρμογή πολιτικών που ενισχύουν τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων.

Ερ. Στην παρουσίαση του σχεδίου του "ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία" για την επόμενη 4ετία, εσείς παρουσιάσατε τον άξονα που αφορά στην "Ανάπτυξη για όλους". Γιατί να εμπιστευθεί κάποιος το δικό σας πρόγραμμα για την Ανάπτυξη και όχι αυτό της ΝΔ;

Απ. Γιατί για πρώτη φορά καταρτίσαμε μια ολοκληρωμένη Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική με συγκεκριμένες στοχοθεσίες, αναλυτική κλαδική εξειδίκευση και αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης. Εκεί που πριν, ακόμη και τις καλές ημέρες, η χώρα αναπτυσσόταν άναρχα με επίκεντρο την οικοδομή και την εσωτερική κατανάλωση, δημιουργώντας απανωτές φούσκες (χρηματιστήριο, ολυμπιακοί αγώνες, υπερδανεισμός κλπ), τώρα υλοποιούμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Επενδύουμε πρωτίστως στους ανθρώπους, μέσα από αύξηση των δαπανών για την έρευνα και την καινοτομία - άνω του 1% του ΑΕΠ το 2018 για πρώτη φορά - τον τριπλασιασμό των υποτροφιών για ερευνητές και τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το Ταμείο Συμμετοχών (το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη με 500 εκατ. ευρώ) για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, της τεχνολογικής καινοτομίας και τη διασύνδεσή της με την παραγωγή.

Γιατί επιπλέον, διπλασιάσαμε τις ξένες άμεσες επενδύσεις και αυξήσαμε τις εξαγωγές, ενώ υλοποιούμε πολιτικές για την ακόμη μεγαλύτερη αύξησή τους στο 50% του ΑΕΠ μέχρι το 2025. Γιατί ξεμπλοκάραμε και υλοποιήσαμε όλα τα μεγάλα έργα πετυχαίνοντας σημαντικές μειώσεις στο κόστος τους και τώρα υλοποιούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα εκατοντάδων μικρών και μεσαίων έργων σε όλη τη χώρα. Γιατί διασφαλίσαμε 8% περισσότερους πόρους για τη χώρα από το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) και φέραμε τάξη και διαφάνεια στο άλλοτε αμαρτωλό σύστημα της διαχείρισης εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την ανάπτυξη ποιο ακριβώς είναι; Έχουμε ακούσει για τις φοροαπαλλαγές στα ανώτερα εισοδήματα και τα μερίσματα, την παράδοση των δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα, την ελαστικοποίηση της εργασίας και την αποχαλίνωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Πρόκειται για ένα μοντέλο ανάπτυξης για λίγους και ισχυρούς με βασικό πυρήνα τη διαρκή λιτότητα για την κοινωνική πλειοψηφία. Πρόκειται για τη γνωστή δοκιμασμένη συνταγή που απειλεί να μας γυρίσει πίσω στις καταστροφικές ημέρες της ανάπτυξης των «κολλητών» και της κατασπατάλησης των δημόσιων πόρων, της παραγωγικής υποβάθμισης της χώρας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων. Αυτή τη ζοφερή προοπτική καλούνται να αποτρέψουν οι πολίτες στις 7 του Ιούλη.

Ερ. Ποια είναι για εσάς μια μεταρρύθμιση που θα θεωρούσατε αναντίρρητα ως πισωγύρισμα για τη χώρα εάν καταργούνταν από μια επόμενη κυβέρνηση;

Απ. Είναι πολλές οι μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε αυτή η κυβέρνηση και οι οποίες αντιμετωπίζουν παθογένειες δεκαετιών και βάζουν τη χώρα σε μια σύγχρονη, προοδευτική πορεία. Η απλή αναλογική, ο Κλεισθένης, ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τις δημόσιες επενδύσεις, η ιθαγένεια για τα παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς, η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων, η αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων και ενός πλέγματος προστασίας της εργασίας κ.α. Όλες πολύ σημαντικές στον τομέα τους και θα ήταν μεγάλο πισωγύρισμα η κατάργησή τους.

Αν θα έπρεπε ωστόσο, να επιλέξω μία μεταρρύθμιση, θα διάλεγα αυτή που επέτρεψε στα παιδιά από μετανάστες γονείς τα οποία γεννήθηκαν και μένουν στην Ελλάδα να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Ρύθμιση για την οποία είμαστε περήφανοι. Θυμίζω ότι αυτό το δικαίωμα τους το στέρησε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου το 2013 (αναστολή νόμου Ραγκούση) και εμείς το επαναφέραμε το καλοκαίρι του 2015, αλλά η ΝΔ το καταψήφισε.

Δεν μπορώ σε αυτό το σημείο να μην επισημάνω την μεγάλη υποκρισία του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών της ΝΔ που τώρα πανηγυρίζουν για τις επιτυχίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ ήταν οι ίδιοι που στέρησαν από παιδιά σαν τον Γιάννη τα στοιχειώδη δικαιώματα που τους οφείλει η πολιτεία. Γιατί είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας να δώσει τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να συμμετέχουν ισότιμα στους κόλπους της. Αντίθετα, η στέρησή της, όπως συνέβαινε μέχρι το 2015, συνιστούσε απαράδεκτη διάκριση σε βάρος τους που παρέπεμπε σε λογικές απαρτχάιντ.

Επιπλέον, πριν λίγους μήνες φέραμε ως Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή νέες ρυθμίσεις οι οποίες διαμορφώνουν ένα πιο απλό, διαφανές και αντικειμενικό σύστημα απόκτησης ιθαγένειας για όσους συμπολίτες μας το δικαιούνται με βάση τον νόμο, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Η ακύρωσή τους θα συνιστά μια μεγάλη υποχώρηση από τις αξίες της ισονομίας και της ισοπολιτείας και θα γυρίσει τη χώρα μας δεκαετίες πίσω.

Ερ. Η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής διαφώνησαν εξαρχής με την απλή αναλογική. Το καθένα από αυτά τα κόμματα έχει δηλώσει ότι στην επόμενη Βουλή επιθυμεί την κατάργηση και αντικατάσταση της από άλλο εκλογικό σύστημα, κάτι που απαιτεί 200 ψήφους. Πώς σχολιάζετε μια τέτοια προοπτική;

Απ. Είναι ενδεικτικό του πώς αντιμετωπίζουν τη δημοκρατία, το πόσο περιφρονούν τη λαϊκή βούληση. Στην ουσία λένε στους πολίτες ότι δεν είναι αρκετά ώριμοι για να αποφασίσουν ποιοι θα τους κυβερνήσουν και χρειάζεται ένα καλπονοθευτκό εκλογικό σύστημα που ενισχύει προκλητικά το πρώτο κόμμα με ένα τεράστιο μπόνους πενήντα εδρών. Η κινδυνολογία περί ακυβερνησίας είναι εντελώς προσχηματική, δεν είναι ανώριμοι οι πολίτες, αλλά το παλιό πολιτικό σύστημα που αρνείται να προχωρήσει στις αναγκαίες προγραμματικές συγκλίσεις προκειμένου να σχηματιστούν κυβερνήσεις οι οποίες θα αντανακλούν την πραγματική βούληση του εκλογικού σώματος, όπως γίνεται σε όλη σχεδόν την Ευρώπη.

Αποτελεί όμως και το πλήρες ξεγύμνωμα της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, η οποία διεκδικεί για τον εαυτό της τον χαρακτήρα της προοδευτικής δύναμης, του μοναδικού, όπως λέει, αναχώματος (!) στην άνοδο της συντηρητικής δεξιάς και την ίδια στιγμή δηλώνει πρόθυμη να συμπράξει με αυτή τη συντηρητική δεξιά για την κατάργηση της απλής αναλογικής (και όχι μόνο). Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Ερ. Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ; Η "Προοδευτική Συμμαχία" παραμένει στρατηγική επιλογή;

Απ. Η Προοδευτική Συμμαχία, η συσπείρωση δηλαδή, όλων των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών είναι αίτημα των καιρών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και τομών που έχει ανάγκη η χώρα για να αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση και να χτίσει με αυτοπεποίθηση το μέλλον της στηριγμένη στις δικές της δυνάμεις. Είναι επίσης η μόνη που μπορεί να αποτρέψει την παλινόρθωση του παλιού φθαρμένου πολιτικού προσωπικού που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και να βάλει φρένο στην ανερχόμενη απειλή της ακροδεξιάς. Για εμάς είναι μια στρατηγική επιλογή μακράς πνοής και θα την υπηρετήσουμε με συνέπεια και επιμονή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL