Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Γ. Δραγασάκης: Ο κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με «πολιτική λήθης», η ιστορία δεν ξεκινά το 2015 (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Δραγασάκης: Ο κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με «πολιτική λήθης», η ιστορία δεν ξεκινά το 2015 (Video)

"Ο κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με μια «πολιτική λήθης». Σαν η ιστορία να ξεκινά το 2015. Σαν να μην χρεοκόπησαν η χώρα, σαν να μην εφάρμοσαν 2 Μνημόνια, σαν να μην έφεραν ύφεση 25% & περικοπές συντάξεων & τόσα άλλα καταστροφικά για την κοινωνία & δεινά για την οικονομία" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης στο ραδιόφωνο του News 247.

"Η προοδευτική συμμαχία είναι στρατηγική επιλογή. Η μορφή της είναι ανοιχτή. Από παλιά μιλούσαμε για «συμπαράταξη» ή «αστερισμό» δυνάμεων, πολιτικών & κοινωνικών, που με ηγεμονικό τρόπο θα προχωρήσει στους αναγκαίους μετασχηματισμούς για τη χώρα" υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης αναφερόμενος στην δυναμική του εγχειρήματος.

"Φτιάξτε ΣΥΡΙΖΑ παντού"

"Ο κόσμος μας, ο κόσμος της Αριστεράς, ο προοδευτικός κόσμος ανακάμπτει. Το βλέπω στο δρόμο, σε όσους συναντώ, που μου λένε «φτιάξτε ΣΥΡΙΖΑ παντού, το κόμμα να ενδυναμωθεί σε όλα τα επίπεδα" πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Καμίνης με εξέπληξε δυσάρεστα με τη δήλωσή του για «4ο Μνημόνιο». Ήταν ένα ολίσθημα. Ένα ολίσθημα κινδυνολογίας. Την προηγούμενοι εβδομάδα οι εταίροι μας δεν κινδυνολόγησαν, μας είπαν «καλά πηγαίνετε, να είστε προσεκτικοί», αλλά κινδυνολογούμε εγχώρια.

Όμως ο κ. Καμίνης, λέγοντας αυτό, μας προσφέρει ένα «δώρο». Να κατανοήσει η ελληνική κοινωνία ότι η έξοδος από τα Μνημόνια δεν ήταν αυτονόητη & δεδομένη. Ότι αυτή την πετύχαμε χάρη σε συγκεκριμένες επιλογές & πολιτικές πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης.

"Εμείς δεν στηριζόμαστε στα λάθη των αντιπάλων μας. Εμείς στηριζόμαστε στη δική μας πρόταση για τη χώρα, καθώς για 1η φορά έχουμε δημοσιονομική σταθερότητα & Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική".

Ο Γιάννης Δραγασάκης άσκησε σκληρή κριτική στον Γιάννη Στουρνάρα, "κάνει εκδουλεύσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνει στοιχεία τετραμήνου και κάνει προβλέψεις για όλο τον χρόνο. Δε τιμά τον θεσμό που υπηρετεί”.

“Υπάρχουν κανόνες για ποια πράγματα μιλάει και για ποια όχι η Τράπεζα της Ελλάδας” συνέχισε και εκτίμησε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% είναι εφικτός.

“Δεν είμαι σε προσωπική αντιδικία με τον Γιάννη Στουρνάρα” πρόσθεσε και άφησε να εννοηθεί ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας ανανέωσης της θητείας του.

“Ο επόμενος διοικητής πρέπει να οριστεί με θεσμικά κριτήρια και να αναβαθμίσει το κύρος της ΤτΕ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

"Εμείς δεν στηριζόμαστε στα λάθη των αντιπάλων μας. Εμείς στηριζόμαστε στη δική μας πρόταση για τη χώρα, καθώς για 1η φορά έχουμε δημοσιονομική σταθερότητα & Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική" είπε ο κ. Δραγασάκης και συνέχισε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ αξίζει άλλη μια 4ετία για να συνεχίσει το έργο του. Ζητούμε από την ελληνική κοινωνία την εμπιστοσύνη της, ως η μόνη δύναμη, ικανή να υλοποιήσει τους μεγάλους μετασχηματισμούς της επόμενης 10ετίας για την Ελλάδα του 2030".

Για το περιστατικό με την Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε " σοκαρίστηκα και λυπήθηκα για την Τασία, αξιολογήθηκε ως αρνητικό γεγονός και πλέον είναι παρελθόν".

Η Ν.Δ. δεν θέλει να ασχολούμαστε με το τι μας οδήγησε στην χρεοκοπία

"Ένα πραγματικό πρόβλημα που πρέπει να συζητήσουμε, αυτό των φορολογικών βαρών, λοιπόν, που δεν προέκυψε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπήρχε, τείνει από τον απλουστευτικό & ψευδή λόγο της ΝΔ να μετατραπεί σε «συλλογική αυταπάτη», χωρίς ν’ ασχολούμαστε με τι μας οδήγησε σε χρεοκοπία".

"Είναι πολιτική αυτή του κ. Μητσοτάκη να λέει απλά «κάτω οι φόροι»; Τι θα κόψεις & από που; Αν αρκούσε η πολύ χαμηλή φορολογία για να γίνουν περισσότερες επενδύσεις, όλες οι μη αναπτυγμένες χώρες με χαμηλούς συντελεστές θα χαν έκρηξη ανάπτυξης"

Ο κ. Βαρουφάκης προχθές είπε «όχι στους υδρογονάνθρακες». Πέρυσι έλεγε «συνεκμετάλλευσή» τους. Τι ισχύει τελικά; Πάντως, μιλώντας για «χαμένη ψήφο», προς ώρας εμφανίζεται αρωγός στο «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο, που ξέρουμε ποιοι το απαρτίζουν. Ο καθένας κρίνεται.

"Το τι κάνει το ΚΚΕ είναι δικό του ζήτημα. Αλλά δεν θεωρώ ότι μπορεί να είναι ικανοποιημένο από τη στρατηγική του. Δεν μπορείς να λες ότι «επιδιώκω να εκπροσωπώ έναν κόσμο απλά για να υπάρχω». Δεν νομίζω ότι ο κόσμος του ΚΚΕ πιστεύει ότι ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ είναι «το ίδιο»"

"Το τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ είναι αποκλειστικά δικό του θέμα. Αλλά «ολίγον αντι-ΣΥΡΙΖΑ» & «ολίγον αντι-ΝΔ» με ίσες αποστάσεις δεν γίνεται & σίγουρα τέτοια λογική δεν έχει να προσφέρει προοδευτκές διεξόδους στις ανάγκες της κοινωνίας".

Τέλος, ερωτηθείς για το σε ποια εκλογική περιφέρεια θα είναι υποψήφιος, ο Γ. Δραγασάκης είπε ότι αυτό θα το αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος και πρόσθεσε ότι, "προτιμώ όμως να δώσω τη μάχη για το «σταυρό» γι’ αυτή την ξεχωριστή επαφή & τον απευθείας διάλογο με την κοινωνία".

"Αν αποφασιστεί να είμαι υποψήφιος στο Δυτικό Τομέα της Αθήνας, περιμένω να περπατήσω & να συνομιλήσω με τους ανθρώπους στο Περιστέρι, την Πετρούπολη, το Ίλιον, την Αγία Βαρβάρα, τους Αγίους Αναργύρους, το Καματερό, το Χαιδάρι, το Αιγάλεω.Ανθρώπους που μαζί δώσαμε αγώνες" σημείωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL