Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ο Λ. Γρηγοράκος αποκαλύπτει την στρατηγική Γεννηματά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Λ. Γρηγοράκος αποκαλύπτει την στρατηγική Γεννηματά

Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει τη συναίνεση σε μια σειρά από διαδικασίες, προανήγγειλε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Λ. Γρηγοράκος, προεξοφλώντας νίκη της Ν.Δ. και θέτοντας ως στόχο του κόμματος τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου, όπως ανέλυσε, “να μην μπορεί να παρέμβει στις εξελίξεις”.

Πρόκειται για την επιτομή της στρατηγικής γραμμής που έχει επιβάλει και έχει αναλύσει επανειλημμένα ο Ευ. Βενιζέλος και την οποία έχει υιοθετήσει εξ ολοκλήρου η Φ. Γεννηματά, παρά την αποπομπή του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τα ψηφοδέλτια.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, ο Λ. Γρηγοράκος δήλωσε ότι “εμένα με ενδιαφέρει να ηττηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ” και εξήγησε ότι αυτό στην πράξη σημαίνει να μπορεί το κόμμα του Αλ. Τσίπρα να ασκεί μεν αντιπολίτευση, ωστόσο “να μην μπορεί να παρέμβει στις εξελίξεις, να μην μπορεί να παρέμβει στον ΠτΔ, στους δικαστικούς όπως έκανε τώρα, να μην μπορεί να παρέμβει στις εξελίξεις του Κοινοβουλίου, να μην μπορεί να παρέμβει στους θεσμούς”. “Ο χώρος αυτός τους κατασυκοφάντησε όλους, τους έστειλε σε εξεταστικές, εκεί θέλω να μην μπορεί να παρέμβει” πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι στόχος είναι να μην μπορεί να παρέμβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επιτροπές που θα γίνουν, φέρνοντας ως παράδειγμα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπου δεν θα πρέπει να μπορεί να παρέμβει στην επιλογή, “γιατί θα κατεβάσει πάλι τον κόσμο στους δρόμους με όλα τα ψέματα που λέει και η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ήδη υποθηκευμένη...”.

Προανήγγειλε ότι “η επόμενη κυβέρνηση θα την έχει τη συναίνεση σε μια σειρά από διαδικασίες” και παραδέχτηκε ερωτηθείς σχετικά ότι αυτή θα τη δίνει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. "για να μην μπορεί να επηρεάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα".

Ουσιαστικά ο βουλευτής δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να περιγράψει με ευθύ τρόπο κάτι που η Φ. Γεννηματά έλεγε με πιο εύσχημο τρόπο μια εβδομάδα νωρίτερα, στην Εκτελεστική Γραμματεία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ότι “η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, σύγχρονη, προοδευτική δύναμη στη Βουλή και στον λαό”, “που πιστεύει στον διάλογο και στη συνεννόηση για τα εθνικά θέματα και τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, τις συνταγματικές αλλαγές και την αλλαγή εκείνων των δεσμεύσεων προς τους εταίρους μας που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας και καταδικάζουν τη χώρα...”. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να εμφανίσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως “δυνατό αντίβαρο στη συντηρητική παράταξη, της Νέας Δημοκρατίας”.

Από τη χθεσινή επίσκεψή της στο Αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών στο Ρέντη (ΟΣΥ), η ίδια δήλωσε και ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι σταθερό “στην αυτόνομη πορεία” και ότι “εμείς είμαστε δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας στη χώρα". Πρόσθεσε ότι για να επιβάλει προοδευτικές λύσεις πρέπει να λάβει εντολή “που θα αποτρέπει την κυριαρχία της Ν.Δ. και παράλληλα θα αποδυναμώσει καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ”, καθώς “δεν είναι λύση η επιστροφή της Δεξιάς".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL