Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ.Σπίρτζης: Μεγάλη μου τιμή να πάω στη Δικαιοσύνη για τη δωρεάν μεταφορά των ανέργων

Eurokinissi

«Ο Ν.Ταχιάος, ως γνήσιος εκφραστής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού φανέρωσε τις προθέσεις του για κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των ανέργων και για ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες με υψηλό κόμιστρο», δηλώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

«Ο κ. Ταχιάος, ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε σήμερα χωρίς αιδώ το σχέδιο της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη και για τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την κοινωνική αναλγησία που τους διαπερνά», δηλώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε δηλώσεις του Νίκου Ταχιάου.

«Ως γνήσιος εκφραστής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού φανέρωσε τις προθέσεις του για κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των ανέργων και για ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες με υψηλό κόμιστρο. Λογικές, που προμηνύουν επιστροφή σε ένα αμαρτωλό καθεστώς που καταλήστεψε το ελληνικό Δημόσιο και αναπαρήγαγε τους Παπαγεωργόπουλους» υπογράμμισε ο Χρ.Σπίρτζης.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «φαίνεται ότι τον κ. Ταχιάο και τη ΝΔ δεν τους συγκίνησε όλα αυτά τα χρόνια, το όργιο που γινόταν στον ΟΑΣΘ γιατί οι ίδιοι συμμετείχαν σε αυτό. Σήμερα φάνηκε πια καθαρά, ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι άνεργοι της πόλης, οι αστικές συγκοινωνίες, παρά μόνο οι λίγοι εκλεκτοί τους».

Παράλληλα, ο υπουργός υποδομών τονίζει ότι «προφανώς η κοινωνική μας πολιτική για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων προσβάλλει τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις του εκλεκτού της ΝΔ για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ίσως ο κ. Ταχιάος να είναι υπερήφανος για τις τακτικές των ελεγκτών του παλιού ΟΑΣΘ, που δεν έδειχναν κανένα σεβασμό στους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας. Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για εμάς, έχουμε τελείως διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό: Υπηρετούμε τους πολλούς».

«Είναι, λοιπόν, μεγάλη μου τιμή να πάω στη Δικαιοσύνη για τη δωρεάν μεταφορά των ανέργων και για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Εμείς, με τη νέα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, σχεδιάζουμε αξιοπρεπείς, ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες για όλους τους πολίτες. Διασφαλίζοντας το δικαίωμα στη μετακίνηση και για όσους συμπολίτες μας δεν μπορούν, τους ανέργους, τους νέους, τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Με τη συμμετοχή του Δήμου, όπως ακριβώς προβλέπεται στο νόμο, για κοινωνικό έλεγχο και σχεδιασμό με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενεργή.

» Η απάντησή μας για τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες της πόλης, είναι η εκκίνηση της δημόσιας, ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας για τα νέα ηλεκτροκίνητα και φυσικού αερίου λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της ΕΕ.

» Η απάντηση στον κ. Ταχιάο, τους ομοϊδεάτες του και το ακραία νεοφιλελεύθερο κόμμα του, θα δοθεί από τους ανέργους της Θεσσαλονίκης και τους πολίτες που πλήρωναν δισεκατομμύρια στους εκλεκτούς τους για δεκαετίες. Θα δοθεί από τους πολλούς».

Νωρίτερα, ο υποψήφιος Ν.Ταχίαος δήλωσε απαντώντας στην ανακοίνωση του ΟΑΣΘ ότι «ο "αποϊδιωτικοποιημένος" ΟΑΣΘ με το σημερινό δελτίο τύπου που ακολούθησε την επίσκεψή μου, αποδεικνύει ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κομματικό μαγαζάκι που έστησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σπίρτζης και η διοίκησή του τίποτε διαφορετικό απ’ ό,τι υποστήριξα στην συνάντησή μου με τον διευθύνοντα σύμβουλο: Ένας αυτόκλητος εισαγγελέας ενός αυτοσχέδιου λαϊκού δικαστηρίου με μηδενική επιχειρησιακή επάρκεια και πλήρη άγνοια του τι σημαίνει «διοικητικό συμβούλιο» δημοσίου οργανισμού. Προφανώς και θα ελεγχθεί και αυτή, όπως καλώς ελέγχεται και κάθε προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού. Κατ’ αρχάς όμως θα αξιολογηθεί από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, που στριμώχνονται σαν τις σαρδέλες στα λεωφορεία αν είναι τυχεροί γιατί αυτά στη χάση και τη φέξη φτάνουν στις στάσεις κι εάν εν τω μεταξύ δεν χαλάσουν στην διαδρομή. Και είναι αυτός ο ΟΑΣΘ και κυρίως η θρασύτατη «αυλή της Θεσσαλονίκης», που απαιτεί ευγνωμοσύνη για την συνειδητή φτωχοποίηση της πόλης, η πιο άθλια επιλογή που έχει να παρουσιάσει η σημερινή κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο