Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ.Δρίτσας: Οι κάτοικοι των Καμινίων έδωσαν πληρωμένη απάντηση στους μπράβους της Χρυσής Αυγής

«Το πιο σημαντικό από όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια, ήταν η εξαιρετικά φιλική υποδοχή που επεφύλαξαν οι Καμινιώτες και οι Καμινιώτισσες, στη Ρένα Δούρου και στο Νίκο Μπελαβίλα. Μαζί με την Ελένη Σταματάκη, τον Κώστα Δουζίνα και δεκάδες υποψηφίων των δύο Συνδυασμών, γίναμε μάρτυρες για μία ακόμα φορά, της αδιαμεσολάβιτης επιθυμίας των πολιτών, να συζητήσουν με αυτούς που διεκδικούν την ψήφο τους, να ενημερωθούν, να θέσουν ουσιαστικά ερωτήματα και με πολύ φιλικό και ευγενικό τρόπο, να ευχηθούν καλή επιτυχία και καλό έργο», τονίζει ο Θοδωρής Δρίτσας.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «αυτή ακριβώς την πραγματικότητα, επί ένα δίωρο περίπου βιώσαμε ειρηνικά, επισκεπτόμενοι τα καταστήματα στην Αγίου Ελευθερίου και σε άλλους δρόμους των Καμινίων και τέλος, στη Λαϊκή Αγορά. Και δεν είναι πρώτη φορά. Ούτε για τη Ρένα ούτε για το Νίκο. Και στα Καμίνια και παντού». 

«Αυτήν την Ελλάδα, αυτόν τον Πειραιά, αυτά τα Καμίνια, της Δημοκρατίας, του Πολιτισμού, των αγώνων και της αξιοπρέπειας, δεν μπορούν να αντέξουν οι φασίστες. Σε διατεταγμένη υπηρεσία, προφανώς ειδοποιημένοι και σταλμένοι από γνωστό-άγνωστο κέντρο, έβαλαν σε κίνδυνο ηλικιωμένους ανθρώπους και μικρά παιδιά, αλλά και τους ίδιους τους επαγγελματίες, μέσα σε ένα στενό δρόμο που λειτουργεί η τοπική Λαϊκή Αγορά. Νόμιζαν ότι με την κτηνώδη βία τους, μπορούσαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον παγώσουν. Γιατί βέβαια, ξέρουν καλά, ότι ούτε τη Ρένα, ούτε το Νίκο, ούτε κανέναν από μας μπορούν να φοβίσουν» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Παράλληλα, ο Θ.Δρίτσας, πρόσθεσε ότι «η σύγκριση μιλάει από μόνη της. Από τη μία τα τρία λεπτά της καταδρομικής φασιστικής βίας με βρισιές χαμαιτυπείου και από την άλλη οι δύο ώρες εγκάρδιας επικοινωνίας με πολλές-πολλές δεκάδων ανθρώπων. Και πάντα με την επωδό, "καλή επιτυχία!"». 

«Παρά τη θλίψη που δικαιολογημένα γεννάει η βαρβαρότητα όπου κι αν τη συναντάει κανείς, είμαι πολύ ευτυχής σήμερα, γιατί αυτό που κυρίαρχα επιβεβαιώθηκε, είναι ότι και στα Καμίνια όπως παντού στον Πειραιά, στην Αττική και στην Ελλάδα, δεν περνάει ο φασισμός! 

» Θέλω να πιστεύω, ότι δε θα υπάρχει κανένα κόμμα, κανένας βουλευτής, κανένας δήμαρχος και κανένα δημόσιο πρόσωπο, που δεν θα καταδικάσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, αυτό το σημερινό -έστω και περιορισμένης έκτασης- κρούσμα φασιστικής βίας».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις