Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π.Κόκκαλης: Αλλάζουμε εμείς όχι το κλίμα

Στην πορεία που διοργάνωσε το μεσημέρι στην Αθήνα τo μαθητικό κίνημα Friday’s for FutureGreece για την κλιματική κρίση συμμετείχε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης Κόσμος, Πέτρος Κόκκαλης. 

«Είναι συγκινητικό, είναι η αρχή μιας νέας εποχής. Έχουμε πολλά χρόνια να δούμε νέους ανθρώπους στον δρόμο να διαδηλώνουν. Έτσι πάει ο κόσμος μπροστά», δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η σημερινή κινητοποίηση είναι μέρος μιας παγκόσμιας κινητοποίησης που γίνεται τους τελευταίους μήνες σε όλον τον κόσμο από μαθητές, οι οποίοι θέλουν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και να πολεμήσουν ενάντια στην κλιματική αδράνεια, ζητώντας το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στον καθαρό αέρα, στο περιβάλλον, στο κλίμα, στη σωστή θερμοκρασία». 

Με το σύνθημα «Αλλάζουμε εμείς, όχι το κλίμα», οι μαθητές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην Πλατεία Μοναστηρακίου. πραγματοποίησαν πορεία στην Ερμού και κατέληξαν στο Σύνταγμα, όπου αντιπροσωπεία τους παρέδωσεκείμενο αιτημάτωνστους εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας στη Βουλή.Αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε 90 χώρες σε όλον τον κόσμο και σε 2.260 πόλεις.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις