Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
N.Σαντορινιός: Το δίλημμα της Κυριακής είναι ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο ή επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

N.Σαντορινιός: Το δίλημμα της Κυριακής είναι ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο ή επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα (Video)

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 για την Ελλάδα, με τον Σπύρο Χαριτάτο, φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με κύριο θέμα τα διλήμματα των Ευρωεκλογών που σε λίγες μόνο ώρες τίθενται ενώπιων του Ελληνικού λαού.

«Την Κυριακή κρίνονται δυο αντιπαραθετικά πολιτικά σχέδια: Αυτό του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται στην κοινωνική αλληλεγγύη, στο κοινωνικό Κράτος και στις προοδευτικές πολιτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Και αυτό της ΝΔ που θέλει να επαναφέρει στη χώρα τον εργασιακό Μεσαίωνα, να κάνει δώρο την Δημόσια Υγεία στους ιδιώτες, να εφαρμόσει Ασφαλιστικό Πινοσέτ, που υπερασπίζεται την συντήρηση, την ακροδεξιά και τον νέο- φιλελευθερισμό, που βλέπει σαν φίλο τον υποψήφιο από την πλευρά του ΕΛΚ, Βέμπερ, έναν σκληρό ανθέλληνα. Απέναντι σε αυτά τα διλήμματα πρέπει οι πολίτες να πάρουν θέση την Κυριακή».

https://www.youtube.com/embed/7rzN247tcyw

«Πιστεύω ότι αυτή η εκλογική μάχη θα γείρει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας και η ΝΔ, θα ψάχνει για Αρχηγό, σημεώισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «πρόθεσή μας είναι η συνέχιση, για τη χώρα, της κανονικότητας, για αυτό και έχουμε σκοπό την ολοκλήρωση της τετραετίας και την διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον Οκτώβρη του 2019. Αν όμως οι πολίτες δεν επιλέξουν το πολιτικό μας σχέδιο και τα θετικά μέτρα, τότε πράγματι, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, που σωστά έθεσε τον πήχη στο αποτέλεσμα της Κυριακής, όλα είναι ανοιχτά».

Οι θεσμικές παρεμβάσεις υπέρ των Νησιών είναι προοδευτικές πολιτικές που δίνουν προοπτική στους νησιώτες.

«Το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι ένα μέτρο που εξισώνει το κόστος μεταφοράς και μετακίνησης από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος στην ηπειρωτική χώρα. Το ΜΙ, ακόμη εφαρμόζεται με πολύ θετικά αποτελέσματα και για την μεταφορά στρατηγικών φορτίων στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, όπως είναι τα καύσιμα, επιδοτώντας 0,20 € το λίτρο. Επίσης, το μέτρο επεκτάθηκε και στη χρήση αεροπορικών εισιτηρίων και τώρα πια οι νησιώτες μέσα από στις πλατφόρμες των εταιρειών Aegean, Astra και Sky Express μπορούν να κλείνουν εισιτήρια χρησιμοποιώντας τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη και λαμβάνοντας την επιδότηση που τους αναλογεί».     

«Είναι ένα μέτρο που εφαρμόσαμε με στόχο την κοινωνική και οικονομική συνοχή, στα πλαίσια της Ευρώπης και του δικού μας πολιτικού σχεδίου για την τόνωση των νησιών. Θέλουμε να μην υπάρχουν πολίτες β΄ κατηγορίας και για αυτό το λόγο το μέτρο βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στο Εθνικό σκέλος του ΠΔΕ, έτσι ώστε να δώσουμε το σήμα ότι το Κράτος αναγνωρίζει τις ανάγκες των νησιωτών και εφαρμόζει ισότιμες πολιτικές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL