Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Επικαλούμενος την τουρκική απειλή ο Π. Καμμένος ζήτησε: / Επικαλούμενος την τουρκική απειλή ο Π. Καμμένος ζήτησε: Εθνικές εκλογές αμέσως μετά τις ευρωεκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επικαλούμενος την τουρκική απειλή ο Π. Καμμένος ζήτησε: / Επικαλούμενος την τουρκική απειλή ο Π. Καμμένος ζήτησε: Εθνικές εκλογές αμέσως μετά τις ευρωεκλογές

Υπέρ της άμεσης προκήρυξης εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές τάχθηκε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος κατά τη διακαναλική συνέντευξή του, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει η “πολυτέλεια” προεκλογικής περιόδου μέχρι τον Οκτώβριο λόγω της τουρκικής απειλής. Ο Π. Καμμένος εκτίμησε ότι οι ευρωεκλογές θα δείξουν ότι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν δυναμική αυτοδυναμίας, ενώ σχολίασε δηκτικά για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “κάθε φορά που βγαίνει να μιλήσει, η Ν.Δ. χάνει μια μονάδα”, προσθέτοντας ότι “φοβάμαι ότι μέχρι τις εθνικές εκλογές δεν θα έχει ούτε την πρωτιά”.

Ο Π. Καμμένος κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι απομάκρυνε σημαντικά στελέχη της Ν.Δ. για να φέρει στο κόμμα νεοφιλελεύθερους και “μετεγγραφές” της οικογένειάς του. Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε ενδεικτικά στους Γιώργο Ορφανό, Παναγιώτη Ψωμιάδη και Γιώργο Βουλγαράκη που κατεβαίνουν υποψήφιοι δήμαρχοι σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα χωρίς το χρίσμα της Ν.Δ., αλλά και στους Χρήστο Ζώη και Σάββα Τσιτουρίδη. Ο Π. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον “μετριοπαθή” Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που “μιλά και σήμερα για εθνική ενότητα”.

"Μόνον οι ΑΝ.ΕΛΛ. μπορούσαν το 1-1"

Ο Π. Καμμένος σχολίασε αρνητικά τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για τα παιδιά των δυτικών συνοικιών, παρατηρώντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει απομακρύνει τη Ν.Δ. από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, ενώ “έχει περίεργη σχέση με ό,τι απόρριμμα πολιτικό υπάρχει”. Μάλιστα, ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι μόνο οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα μπορούσαν να κάνουν το “1-1” σε μια αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που και ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης παραδέχεται το “1-0” του Αλ. Τσίπρα εναντίον του.

Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. αν ο Κ. Μητσοτάκης δεσμευόταν να καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και να μην αξιοποιήσει τους νέους συνεργάτες του. Ο Π. Καμμένος τόνισε όμως ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει κάτι τέτοιο γιατί έχει δεσμευτεί στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι θα την τηρήσει, ενώ εκτίμησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κοστίσει εκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. και πάλι θα διαψεύσουν τους δημοσκόπους, στους οποίους επιτέθηκε με σφοδρότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL