Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Βέμπερ σημαίνει "όχι" στα θετικά μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βέμπερ σημαίνει "όχι" στα θετικά μέτρα

Την ανάγκη οι νέοι συσχετισμοί μετά τις ευρωεκλογές να είναι είναι υπέρ των προοδευτικών δυνάμεων έναντι αυτών της εμμονικής λιτότητας υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο News 24.7.

"Αν το αποτέλεσμα είναι καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τότε κανείς δεν θα εμποδίσει την πολιτική ελάφρυνσης των ασθενέστερων" είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως οι εκλογές θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο πακέτο των μέτρων και στη 13η σύνταξη. Επισήμανε ωστόσο ότι αν επικρατήσει, για παράδειγμα, ο Μ. Βέμπερ, "θα πάρει τηλέφωνο τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα του πει ότι δεν εγκρίνει το πακέτο των θετικών μέτρων". "Αν ο συσχετισμός δύναμης για εμάς που φέρνουμε ανάσα στους ασθενέστερους είναι υπέρ μας, κανείς δεν θα μας εμποδίσει. Αν ο συσχετισμός είναι εναντίον μας, τότε κανένας πρωθυπουργός δεν θα μπορεί να εγγυηθεί τα θετικά μέτρα" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Υπενθύμισε ότι ο Μ. Βέμπερ, από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης των μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης, πήρε αρνητική θέση και είπε ότι "αυτά που κάνετε τα πληρώνουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι". "Η απάντησή μας στον κ. Βέμπερ είναι ότι πέρασαν οι εποχές που η Ελλάδα ήταν ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, που οι κυβερνήσεις έκαναν Greek statistics. Αυτά τα μέτρα δεν διακινδυνεύουν την δημοσιονομική σταθερότητα και προκύπτουν από το πλεόνασμα που εξασφαλίστηκε με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και με τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

“Δεν με απασχολεί πια η στάση Στουρνάρα”

Στο στρατόπεδο των εντός των τειχών δυνάμεων της εμμονής στη λιτότητα, εκτός από τον Κ. Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας ενέταξε και τον Γ. Στουρνάρα. "Η άποψη του κ. Στουρνάρα ήταν ότι θα έπρεπε να παραμείνουμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης και να συνεχιστούν τα Μνημόνια" σημείωσε, ενώ επισήμανε ότι "έχει εξαντληθεί η θεσμική δυνατότητα συνεννόησης με τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος έχει κινηθεί με βάση τις πολιτικές τους σκοπιμότητες και με πολιτικά κίνητρα"."Η στάση του και ο κ. Στουρνάρας δεν με απασχολεί πια" τόνισε.

Γεννηματά με Μητσοτάκη

Επιπλέον, εμφανίστηκε βέβαιος πως ό,τι κι αν γίνει την επόμενη ημέρα, η Φ. Γεννηματά θα στηρίξει τον Κ. Μητσοτάκη. "Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι δεν ψήφισαν την απλή αναλογική. Αρνήθηκε τη δυνατότητα του Κέντρου να παίξει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις για να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη" σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL