Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Κόλαφος για Αυγενάκη από τους δικηγόρους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κόλαφος για Αυγενάκη από τους δικηγόρους

"Οι δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη απέχουν της πραγματικότητας" υπογραμμίζει κατηγορηματικά η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος απαντώντας στη συνωμοσιολογία του γραμματέα της Ν.Δ. περί "διάθεσης ορισμένων να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα". Ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή από τις αρχικές δηλώσεις Αυγενάκη τράβηξε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Θεόδωρος Φορτσάκης τονίζοντας (News 247) ότι "δεν είμαστε μπανανία, οι εκλογές θα γίνουν όπως πρέπει".

Οι δικηγόροι της χώρας υπογραμμίζουν πως οι υπόνοιες Αυγενάκη, "στον βαθμό που αμφισβητούν το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, αφήνουν εκτεθειμένους στην κοινή γνώμη, ως εκ της γενικότητάς τους, δικηγόρους, δικαστές, συμβολαιογράφους και λοιπές κατηγορίες δικαστικών αντιπροσώπων για συμμετοχή ή ανοχή σε τέτοιας υφής παράνομες και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Και ως εκ τούτου αδικούν όχι μόνο τους δικαστικούς αντιπροσώπους, αλλά και τον ίδιο τον εκφραστή τους".

Σε αυτό το πλαίσιο οι δικηγορικοί σύλλογοι ακυρώνουν πλήρως τους ισχυρισμούς του γραμματέα της Ν.Δ., καθώς "οι δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρα μας έχουν βαθιά θεμελίωση, ως αποτέλεσμα των αγώνων και του δημοκρατικού φρονήματος του λαού μας". Καταλήγουν δε ότι "το εκλογικό αποτέλεσμα, ως αποτύπωση της κυρίαρχης βούλησης των πολιτών, εγγυάται πρωτίστως το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι δικηγόροι. Αυτοί έχουν αποδειχθεί διαχρονικά εγγυητές των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών".

Τονίζοντας, τέλος, ότι οι δικηγόροι "εγγυώνται την άρτια από άποψη δημοκρατικής νομιμότητας διεξαγωγή των εκλογών", το Συντονιστικό των Δικηγορικών Συλλόγων τονίζει πως "σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί υποχρέωση όλων των θεσμικών πολιτειακών παραγόντων, με τις πράξεις τους αλλά και με τις δηλώσεις τους, να συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών".

Κάλεσμα Χαρίτση

Υπογραμμίζοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν αποδοκίμασε τους "φαιδρούς ισχυρισμούς" Αυγενάκη, όπως του ζήτησε από προχθές, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε πως, αντί ανασκευής, αυτοί "τροφοδοτήθηκαν και από την ακροδεξιάς κοπής συνωμοσιολογία" του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Κ. Τζαβάρα, "που εμπλέκει πλέον ρητά ακόμα και τις υπηρεσίες του ΥΠΕΣ".

Ο υπουργός Εσωτερικών κατήγγειλε ότι στην ατζέντα της Ν.Δ. περιλαμβάνεται "ακόμα και σχεδιασμούς πρόκλησης τεχνητής πολιτικής ανωμαλίας. Αντίστοιχοι σχεδιασμοί αντιμετωπίζονται με τη θεσμική εγρήγορση κάθε δημοκράτη, αλλά, αν χρειαστεί, και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη" τόνισε καλώντας "όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν θέση και να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την ομαλότητα του πολιτικού κλίματος και το κύρος της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας".

Νωρίτερα ο κ. Τζαβάρας είχε αναφερθεί στις... ελληνοποιήσεις, ενώ πρόσθεσε πως... "θα είναι καλό για μια κυβέρνηση δημοκρατική να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στις διαδικασίες και στους όρους κάτω από τους οποίους το υπουργείο Εσωτερικών και οι άλλες αρμόδιες αρχές δημιουργούν τη διαδικασία προς την επόμενη Κυριακή"...

Επιμένουν Αυγενάκης - Γεωργιάδης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επανήλθε χθες: "Τους λέμε λοιπόν ότι οι εκλογές δεν είναι δημοσκόπηση, θα γίνουν, οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες, παρά τις δυσκολίες που δημιουργούν οι κυβερνώντες, και παντού θα υπάρχουν εκλογικοί αντιπρόσωποι της παράταξής μας". Αντίστοιχα, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε (ΣΚΑΪ) τα στελέχη της Ν.Δ. να δηλώσουν εκλογικοί αντιπρόσωποι "σε κάθε εκλογικό τμήμα. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα".

Φ. Κουβέλης: “Έσχατο ατόπημα”

"Η ενδεχόμενη, κατά τον γραμματέα της Ν.Δ., νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος αποτελεί απειλή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος" τονίζει ο Φώτης Κουβέλης. Ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής (News 247) υπογραμμίζει ότι οι ισχυρισμοί Αυγενάκη συνιστούν "έσχατο ατόπημα, που προσβάλλει την κορυφαία λειτουργία της δημοκρατίας, που είναι οι εκλογές. Τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Αυγενάκης αποτελούν επικίνδυνες ψευδείς ειδήσεις, αλλά και ομολογία όσο και προαναγγελία της εκλογικής ήττας της Ν.Δ., που, όπως φαίνεται, αναμένουν. Εάν ο κ. Αυγενάκης έχει οποιαδήποτε στοιχεία, οφείλει να τα καταθέσει. Οφείλει πάρα πολύ καθαρά να μας πει ο αρχηγός της Ν.Δ. εάν ταυτίζεται με τα όσα είπε ο κ. Αυγενάκης".

Ν. Παππάς: Πανικός Ν.Δ.

"Νομίζουν ότι οι εθνικές εκλογές είναι σαν τις εσωκομματικές της Ν.Δ., όπου ο ένας υποψήφιος καταγγέλλει τον άλλο για νοθεία" τόνισε ο Ν. Παππάς αποδίδοντας τα σενάρια Αυγενάκη στον "πανικό από τις γεμάτες πλατείες του Τσίπρα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL